Felelőtlen kijelentések hozhatják el a világháborút

Egyre mélyebbre kerül Európa a háborús spirálban.

POLITIKA 2024. JÚNIUS 2. 12:16

Óriási felelőtlenség Németország, Franciaország és az Egyesült Államok részéről, hogy engedélyezik Ukrajnának az általuk szállított fegyverek használatát oroszországi célpontok ellen. Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti képviselője így reagált a hírekre:

„Mi következik ezután? A NATO szárazföldi csapatainak bevetése az orosz–ukrán háborúban? Egy harmadik világháború kockázata végleg kicsúszna a kezünkből, ami elképzelhetetlen következményekkel járna Európa és polgárai számára is. Ezt a felelőtlen eszkalációs spirált ezért végre meg kell törni”

– fogalmazott az osztrák jobboldali politikus, aki felszólította Karl Nehammer néppárti szövetségi kancellárt, hogy azonnal küldjön határozott tiltakozó jegyzéket ezen államok döntése ellen, hiszen Németország és Franciaország nemcsak NATO-, hanem EU-tagok is.

„Ausztriának most egyértelműen semleges országként kell pozícionálnia magát, és fel kell ajánlania magát békeközvetítőként. Nem fogadható el többé, hogy Nehammer és társai fokozatosan eltemessék örök semlegességünket. A helyzet súlyosabb, mint valaha. Sürgősen deeszkalációra van szükség és a béketárgyalások elősegítésére, hogy véget vessenek az értelmetlen öldöklésnek és a mérhetetlen szenvedésnek ebben a konfliktusban”

– jelentette ki Harald Vilimsky.

POLITIKA

Címkék:

fpö, russia, war