Geert Wilders: A holland társadalom migránsokra cserélődik

Geert Wilders: A holland társadalom migránsokra cserélődik

A tavalyi hollandiai parlamenti választások győztese, a jobboldali Geert Wilders határozottan ellenzi a migrációt. Ígérete szerint ha sikerül kormányt alakítania, akkor leállítja a tömeges illegális bevándorlást Hollandiában, de az Európai Tanácsban is a migráció ellen fog szavazni valamennyi döntésnél.

POLITIKA 2024. JANUÁR 28. 09:18

Geert Wilders jobboldali politikus, a Szabadságpárt (PVV) vezetője, aki megnyerte a tavalyi parlamenti választásokat még mindig koalíciós tárgyalások közepette próbál kormányt alakítani. A folyamat azonban eltarthat még egy darabig, hiszen Wilders nézeteit évekkel ezelőtt még túl radikálisnak tartották. Azonban napjainkra bebizonyosodott, hogy igaza volt a jobboldali politikusnak – kiváltképp a migráció politikai és társadalmi következményeit tekintve.

– Jobboldali kabinetet keresünk. Ismét a hollandok lesznek az első helyen. Jelentős adókedvezmények a polgároknak, sokkal kevesebb migráns. Remélem, sikerül, így nem lesz szükség új választásokra – írja közösségi oldalán Wilders.

Geert Wilders évekkel korábbi figyelmeztetései ma már valósággá váltak. A holland lakosságot bevándorlók váltják fel, leginkább muszlimok. – Három nagyvárosunkban, Amszterdamban, Hágában és Rotterdamban az újszülöttek több mint 50 százaléka bevándorlók gyermeke – jelentette ki abban a videóban, amelyet a napokban tettek közzé a közösségi oldalakon, és amelyet minden bizonnyal nemrég rögzíthettek egy parlamenti ülésen. Hozzátette, hogy a hollandok hamarosan kisebbségben lesznek, és hogy Hollandia egy elmaradott iszlám ország, egy valóságos földi pokol lesz.

Egy másik videó is futótűzként terjed az interneten, egy korábbi interjúban beszélt arról, hogy a hollandok már ébredeznek. Úgy vélte, sokszor azzal vádolják a migrációt elutasítókat, hogy rasszisták, pedig éppen az európaiak szenvednek hátrányokat a migránsokkal szemben.

„Rasszistáknak neveznek minket? Hollandiában és más európai országokban az itt születteket diszkriminálják, mert házakat adnak a migránsoknak, csak úgy. Ki a rasszista? Nagyon dühösek vagyunk!”

– mondta az interjúban Geert Wilders.


A probléma többek között abból adódik, hogy a rosszul beilleszkedő migránsok gyakran Hollandiában maradnak és segélyekből élnek. Ezzel szemben azok, akiknek sikerül képzést szerezniük és szakmailag sikeresek, elhagyják az országot, hogy máshol, például az Egyesült Államokban keressék a boldogságot – derül ki egy tanulmányból. Eszerint 1995 és 2019 között a holland közszféra évente átlagosan 17 milliárd eurót költött a bevándorlásra, beleértve a bevándorlók második generációjának megélhetési költségeit is. Ez összesen több mint 400 milliárd eurót jelent 25 év alatt.

POLITIKA

Címkék:

geert wilders, migrants, netherland