Németország a végkimerülés szélére került

Az Alternatíva Németországért (AfD) szászországi vezetője szerint a tény, hogy a kereskedők, a fuvarozók és a lakosság nagy része aktívan támogatják a gazdákat, egyben azt is jelenti, hogy eljött az ideje egy masszív politikai változásnak.

NAGYVILÁG POLITIKA 2024. JANUÁR 10. 05:06

A polgárok felismerték, hogy Németország a végkimerülési szakaszba került – reagált az Alternatíva Németországért (AfD) jobboldali párt arra, hogy a német szövetségi kormány újabb társadalmi csoportot haragított magára. Az agrártámogatások tervezett megvonása miatt dühös gazdák tömegei kezdtek többnapos demonstrációba Németország-szerte. Traktorokkal és mezőgazdasági gépekkel bénították meg az ország számos bekötőútját, főútját és autópályáját.

A megszorításokat első körben az agrárszektorból élők érzik a bőrükön, azonban hamar lecsapódik a fogyasztókra is, erre emlékeztet az AfD.

A német kormány elfeledkezik arról a sok nehéz sorsról, amelyet a deindusztrializációs politikája okozott. A magas energiaárak magasabb termelői árakhoz vezetnek. A drága energia és üzemanyag, az infláció, a magas útdíj- és egészségbiztosítási költségek miatt a lakosság széles rétegei számára aligha megfizethető az élet. A magas termelői árak a megnövekedett szállítási költségekkel együtt magas fogyasztói árakhoz vezetnek

írja közleményében a párt.


Jörg Urban, az AfD szászországi frakcióvezetője szerint a tény, hogy a kereskedők, a fuvarozók és a lakosság nagy része aktívan részt vesz a tüntetéseken és támogatják a gazdákat, egyben azt is jelenti, hogy eljött az ideje egy masszív politikai változásnak.

A bevett pártok zöld irányvonala és az élet minden területét érintő klímaőrület különben a szakadékba vezeti Németországot. Mi a jövőben is megfizethető élelmiszereket akarunk hazánkból. A szövetségi és tartományi kormányok a műtrágyatilalmakkal és a folyamatosan növekvő adóterhekkel a helyi gazdákat a tönk szélére sodorják. Ha ezt a negatív fejlődést nem állítják meg, akkor hamarosan import élelmiszerekből kell táplálkoznunk

hívta fel a figyelmet Jörg Urban, aki a tüntetések helyszínén is támogatja a gazdákat.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

agrar, germany, protest