Orbán Viktor a spanyoloknak: "nem adhatjuk fel a nemzeti érdekeinket"

A magyar miniszterelnök a spanyol Vox párt gyűlésére küldött videóüzenetében arról beszélt, hogy továbbra is meg kell védeni a hagyományokat és a szuverenitást a brüsszeli bürokratákkal szemben. Hozzátette, hogy "a római gyors már befutott Brüsszelbe, felkészül a madridi szerelvény Santiago Abascal vezetésével".

WORLD POLITICS OCTOBER 10. 2022 10:06

Jó szokás, hogy a konzervatívok évről évre összegyűlnek a spanyol nemzeti zászlók alatt, a magyarok is ezt teszik, mert ez jót tesz a szívnek és a léleknek, „a progresszív globalisták pedig szívrohamot kapnak tőle” – kezdte videóüzenetét Orbán Viktor, amelyet a Madridban rendezett Viva22 nevű rendezvényen játszottak le a konzervatív vezetőknek. A magyar kormányfő kiemelte, hogy egy ilyen rendezvény kiváló alkalom arra, hogy a résztvevők átbeszéljék a következő időszak legnagyobb kihívásait:

„Továbbra is igaz, hogy nem adhatjuk fel a nemzeti érdekeinket, a brüsszeli bürokratákkal szemben továbbra is meg kell védeni a hagyományainkat és a szuverenitásunkat. Nem engedhetjük, hogy bevándorlók millió rohanják le az Európai Unió tagállamait, ki kell állni a hagyományainkért, a kultúránkért, a globalista ideológiával szemben meg kell védeni a gyermekeinket és a családokat is”

– jelentette ki Orbán Viktor, majd hozzátette hogy ez a harc közös lesz a jövőben is. Mint mondta: „a római gyors már befutott Brüsszelbe, felkészül a madridi szerelvény Santiago Abascal barátom vezetésével”. A magyar miniszterelnök végül sok sikert kívánt a Vox pártnak a közelgő választásokhoz.

WORLD POLITICS

Tags:

Hungary, prime minister, spain, viktor orban, vox