Sokatmondó találkozója volt Timmermansnak, mielőtt a Soros-kölyök utasítást adott Európának

Sokatmondó találkozója volt Timmermansnak, mielőtt a Soros-kölyök utasítást adott Európának

Soros György megbízható brüsszeli szövetségese, Frans Timmermans éppen azelőtt tárgyalt a Shell olajipari vállalattal, hogy Soros fia, Alex, egyértelmű utasítást adott az EU-nak, hogy kövesse a Shell példáját, és szigorítsa az olajbeszerzésre vonatkozó korlátozásokat.

POLITIKA 2022. MÁJUS 2. 08:37

Ahogy arról a V4NA beszámolt, Soros György fia, Alex a napokban a közösségi oldalán nyilvánosan adta ki az ukázt a brüsszeli bürokratáknak. A Soros-kölyök azt a hírt osztotta meg, hogy a Shell szigorítja az orosz olajvásárlásra vonatkozó korlátozásokat, majd ennek kapcsán azt írta, hogy

“nem hagyatkozhatunk a fosszilis tüzelőanyagokkal foglalkozó cégekre, hogy helyesen cselekedjenek. Ukrajna érdekében az EU-nak olaj- és gázembargót kell bevezetnie”.

Nem lehet véletlen, hogy Frans Timmermans, az Európai Bizottság zöldpolitikáért felelős biztosa és Soros György megbízható szövetségese

csupán néhány nappal az előtt tárgyalt a Shellel, és a Soros-alapítvány intézetével, az Open Society European Policy Institute képviselőivel, hogy a Soros-kölyök kiadta az utasítást Európának.

Vagyis, hogy vegyen példát az olajipari vállalatról és szigorítsa az olajbeszerzésre vonatkozó korlátozásokat.

Soros György évek óta építi a hálózatát az Európai Uniós intézményekben, rendszeresen egyeztet a hűséges brüsszeli bürokratáival, és utasításokat ad nekik. Korábban egy lista is kiszivárgott, amelyben a Soros-hálózat összes hűséges európai parlamenti embere. A milliárdos spekuláns az Európai Bizottságot is behálózta. Az intézményben Frans Timmermans a leghűségesebb embere, akinek már több alkalommal is parancsot adott arra, hogy milyen irányba terelje a politikai vitákat és az uniós intézkedéseket. A mostani bizottsági tagok közül egyébként éppen Timmermans volt az egyik olyan brüsszeli vezető, aki a legtöbbször találkozott az amerikai spekulánssal, és megnyilvánulásaival többször is egyértelművé tette, nagyra tartja őt. Korábban még szerepelt Timmermans naptárában, amikor Sorossal találkozott.

Manapság azonban már inkább titokban tartják az egyeztetéseket – vagy a milliárdos egyszerűen elküldi a fiát, hogy kiadja a parancsokat.

Soros Györgynek személyes oka is lehet Oroszország ellen hergelni Európát a hűséges brüsszeli bürokratáin keresztül. Az orosz főügyészség 2015-ben nem kívánatossá nyilvánította Soros György két alapítványát, a Nyílt Társadalom Alapítványt és a Nyílt Társadalom Intézetének Támogatási Alapítványát. Az orosz hatóságok úgy ítélték meg, hogy a Soros-szervezetek biztonsági kockázatot jelentenek, mert azok veszélyeztetik Oroszország alkotmányos rendjét és az állam biztonságát. Moszkva számos alkalommal azzal is megvádolta a milliárdos spekulánst, hogy megpróbált beavatkozni az ország érdekeibe, hogy a saját vagyonát gyarapítsa. Soros egyébként évekkel korábban majdnem bedöntötte a rubelt az 1998-as orosz gazdasági válság idején.

POLITIKA

Címkék:

brussels, frans timmermans, gas, george soros, oil, russia