Drónok szolgálják ki a kórházakat az egyik V4-országban

Az ország légifolyosóval biztosítja, hogy az átmeneti kórházak ellátottsága a járványhelyzet csúcsán is stabil maradjon. A drónokkal teszteket és vérmintákat szállítanak majd.

NAGYVILÁG TUDOMÁNY 2020. NOVEMBER 19. 08:39

Dróntechnológiával biztosítja a kontaktmentes kórházi ellátottságot Lengyelország a járványhelyzet csúcspontján.

A fertőzés továbbterjedésének meggátolása érdekében egy légifolyosót alakítanak ki a Belügyminisztérium központi kórháza és a Nemzeti Stadion mellett felállított átmeneti kórház között.

A drónok automatizáltan közlekednek majd a két pont között, nagyjából 8 perc alatt megtéve a 7,5 kilométeres távolságot. Felszerelték őket továbbá egy mágneses tárolórekesszel, hogy az általuk szállított vérmintákat, koronavírus-teszteket és egyéb felszereléseket illetéktelenek ne érhessék el.

A drónokat fejlesztő Spartaqs vállalat arra tett ígéretet, hogy egészségügyi eszközök szállításra alkalmas teherdrónokat helyeznek működésbe a következő hetekben, miután november 10-én sikeresen megtörtént a tesztrepülés.

Szerdán egyébként újabb rekordot döntött a koronavírus-fertőzések száma az országban 19 883 friss fertőzöttel és 603 elhunyttal.

NAGYVILÁG TUDOMÁNY

Címkék:

drones, hospital, medical, poland