A szemébe fújták a cigifüstöt a gyereknek a migránsok, hogy könnyezzen – videó

A szemébe fújták a cigifüstöt a gyereknek a migránsok, hogy könnyezzen – videó

Nincs új a nap alatt: gyerekeket használnak fel az illegális migránsok, hogy meggyőzzék a határőröket, hogy engedjék be őket Lengyelországba. Egy fiúnak direkt a szemébe fújták a cigaretta füstöt, hogy könnyezzen, amikor a határőrökkel beszél, és több gyereket is élő pajzsként használtak, amikor megpróbáltak átjutni a határon. Korábban ez a forgatókönyv már lejátszódott a Magyarország és Görögország határainál is.

NAGYVILÁG 2021. NOVEMBER 8. 17:06

Megdöbbentő felvétel látott napvilágot a lengyel-fehérorosz határról. Illegális migránsok gyerekeket használtak élő pajzsként, amikor megpróbáltak bejutni az Európai Unió területére, egy kisfiúnak pedig direkt a szemébe fújták a cigaretta füstöt (4:35-től a videóban), hogy könnyezzen, amikor a határőrökkel beszél, hívja fel rá a figyelmet a wPolityce hírportál.

A könnyező kisfiúról kép is készült, ami úgy jelent meg a médiában, mintha a lengyel határőrök könnygázt alkalmaztak volna.

Nem ismeretlen ez a fajta stratégia az illegális migránsok részéről, már 2015-ben a magyar határnál, és a görög határnál is történtek hasonló esetek.

2015-ben olyan képek jelentek meg a sajtóban, melyeken az látható, ahogy egy migráns család egy kisbabával a vonatsíneken fekszik a magyar határ közelében, körülöttük pedig magyar rendőrök állnak fenyegető testtartással. Akkor a balliberális média azonnal felkapta a képet, és a szituációról készült manipulált videórészleteket, és kegyetlenséggel vádolták a magyar határőröket.

Később azonban előkerült az esetről készült teljes videófelvétel, melyen jól látható, hogy a migráns apa rántotta magával a sínekre feleségét és kisbabájukat, hogy ellenálljon a rendőri intézkedésnek. A teljes felvételen az is látható, ahogy a magyar rendőrök segítik fel az anyát, és támogatják.

2020 márciusában a görög határon készült olyan videófelvétel, amelyen az látható, ahogy migránsok két kisgyereket ijesztegetnek, ütögetnek, hogy elkezdjenek sírni, majd, amikor már megfelelően „előkészítették” őket, elfutnak velük- feltehetően a sajtó munkatársaihoz, hogy így megható képek készülhessenek a síró gyerekekről.

„Így ríkasd meg a gyerekeket a határ előtt, a ’megfelelő’ fotók elkészülése érdekében.” Ezzel a kommentárral tette közzé a videót Anabel Schunke német modell és újságíró Twitter-oldalán.

Ezek után nem meglepő, hogy most, a lengyel határon készült fotókat a síró, áldozat gyermekről egy aktivista készítette, róla is tett közzé képet.

 

NAGYVILÁG

Címkék:

border, illegal migrant, media, poland