A színek tanulása közben érzékenyítik az óvodásokat

A színek tanulása közben érzékenyítik az óvodásokat

Már az egyik legalapvetőbb tanulási folyamat során is befolyásolná a gyerekeket a gender-lobbi. Még a színeket is úgy tanítják a gyerekeknek, hogy azokat még véletlenül se kössék a klasszikus, hagyományos felfogáshoz.

NAGYVILÁG 2021. AUGUSZTUS 2. 12:33

A kemény lapos, kisgyerekeknek szóló könyvben a színekről tanulhatnak a gyerekek, kizárólag a pride-zászló színein végigvezetve. A színekhez kapcsolódó sztereotípiákkal is igyekszik leszámolni a szerző, amit már a könyv címe, „Pink is for boys” (A rózsaszín a fiúknak való) is érzékeltet.

Egy, a Psychology Today-en megjelent írás szerint, a gyermekek fejlődése szempontjából kiemelt jelentősége van a színeknek. Az agy korai fejlődése során a színeknek különösen nagy jelentősége van, és az óvodáskorú gyerekek is különösen érzékenyek a színekre. Látható tehát, hogy már a legalapvetőbb tanulási folyamat során is igyekszik befolyásolni a gyerekeket a gender-lobbi azzal, hogy a hagyományostól eltérően mutatja be még az olyan legegyszerűbb dolgokat is, mint a színek.

A könyvben a klasszikusan „lányos” színekhez kapcsolódó illusztrációkban fiúk is szerepelnek, és fordítva, a „fiús” színeknél lányok vannak a középpontban, a rajzokon pedig olyan szituációkat is láthatunk, ahol a hagyományos nemi szerepek is felcserélődnek.

A könyvben egyébként többször megjelenik egy szereplő, akiről nem lehet eldönteni, hogy fiú vagy lány vagyis NEM bináris nemű.

A mű végén az összes karakter kézen fogva felvonul egy szivárvány alatt. A képhez azt a mondatot fűzték hozzá: „And all the colors are for everyone”, ami annyit tesz, hogy „…és minden szín mindenkié”.

Ahogy már írtunk róla, korábban is volt már arra példa, hogy kisgyerekekbe akarták sulykolni az elfogadást, a pride-zászló színein keresztül. A pride-hónap alkalmával egy népszerű drag queennel és baloldali aktivistával közösen készített videót a Nickelodeon gyermekcsatorna, ahol Nina West a pride-ról és a szivárvány-zászlóról énekelt a gyereknek.

A Pride Song videóban a meleg büszkeség zászlajának színeit magyarázza el egy dalban a drag queen, mindezt pedig reklámként levetítették a Nickelodeon csatornán, illetve online is elérhetővé tették.

NAGYVILÁG

Címkék:

childrens, drag queen, lmbtq