Aggasztó számok: minden nap történt csoportos nemi erőszak

Aggasztó számok: minden nap történt csoportos nemi erőszak

Egy hivatalos jelentés szerint 2021-ben annyi csoportos nemi erőszak történt, mint korábban szinte soha, a statisztikai adatok szerint minden napra átlagosan csaknem 2 eset jutott.

NAGYVILÁG 2022. JÚNIUS 3. 08:56

2021-ben összesen 677 csoportos nemi erőszakot regisztráltak Németországban, és csak 462 esetben azonosították a gyanúsítottakat. Ez több mint kétszerese a 2018-ban regisztrált 300 esetnek. Ráadásul majdnem minden második csoportos nemi erőszak gyanúsítottjának nincs német állampolgársága. Ez derül ki a szövetségi kormány válaszából, amelyet Stephan Brandner (Alternative für Deutschland, AfD) parlamenti képviselő egyik felszólalására adott. A politikus szerint

ráadásul itt is importált bűnözésről és bűnözőkről van szó, hiszen csak a nyilvántartott nem német gyanúsítottak aránya 47 százalék. Maga a szövetségi kormány is elismeri hogy a német mellett más nemzetiségű – vagyis kettős állampolgárságú – gyanúsítottak kizárólag német nemzetiségűnek minősülnek. A külföldiek tényleges aránya ezért valójában minden bizonnyal jóval meghaladja az 50 százalékot is. Faeser szövetségi belügyminiszternek végre foglalkoznia kell ezzel a kérdéssel, és határozottan küzdenie kell azért, hogy ilyen körülmények többé ne legyenek Németországban

– hívta fel a figyelmet Stephan Brandner.

A csoportos nemi erőszak egy olyan probléma Németországban, ami a 2015-ös nagy migrációs hullám óta terjedt el ekkora mértékben és a külföldi elkövetők aránya is ekkor kezdett ugrásszerűen emelkedni. Emlékezetes, hogy az akkori kancellár Angela Merkel mindent megtett annak érdekében, hogy minél több bevándorló Németország felé vegye az irányt. A legtöbben Afganisztánból, Eritreából, Irakból, Iránból, Nigériából, Pakisztánból, Szomáliából és Szíriából érkeztek. A kormány nem csinált titkot abból, hogy a munkaerőhiányt akarta orvosolni a migránsokkal. Csakhogy – amint arról már a V4NA is beszámolt – az akkoriban érkezett bevándorlók közül csaknem 700 ezren még mindig munkanélküliek, és közülük is csak 460 ezren keresnek aktívan munkát. A menekültek 88 százaléka egyáltalán nem rendelkezik semmilyen szakképzettséggel, és a jelek szerint nem is szeretnének ezen változtatni – a kormánytól ugyanis munkanélküli segélyt kapnak, amely sok esetben éppen annyi, mint egy dolgozó polgár bére.

A menedékkérő migránsok által elkövetett nemi erőszak és szexuális támadás mindennapos esemény, de legfeljebb a regionális hírekbe kerülnek be, ha egyáltalán bekerülnek – írja a Junge Freiheit című internetes lap az adatokra reagálva. A portál beszámolója szerint Németország megváltozott, méghozzá drasztikusan. A fiatal nők és lányok egyre inkább kerülik a nyilvános helyeket, különösen esténként és éjszaka.

NAGYVILÁG

Címkék:

agressive behaviour, germany, migrants