Újabb dokumentum leplezte le Soros médiabirodalmát

Újabb dokumentum leplezte le Soros médiabirodalmát

A jelentésben több tucat olyan személyiséget sorolnak fel, akik közvetlenül összeköthetők a milliárdossal és hálózatával.

NAGYVILÁG 2023. JANUÁR 18. 15:07

Az MRC business új tanulmányából kiderült hogy a liberális elveket a hálózatán keresztül erőszakosan terjesztő milliárdos, Soros György finanszírozza a világ legbefolyásosabb médiaszemélyiségeit a velük kapcsolatban álló csoportoknak juttatott adományokon keresztül.

„Az a több mint 32 milliárd dollár, amelyet Soros György a szervezeteibe ölt, hogy világszerte terjessze az abortuszra, a marxista gazdaságtanra, az Amerika-ellenességre, a rendőrség leépítésére, a környezetvédelmi szélsőségekre és az LMBTQ-fanatizmusra vonatkozó radikális propagandáját, meghozta gyümölcsét” – írta Joseph Vazquez és Daniel Schneider, az MRC Business elemzői.

A dokumentum szerint ezeknek a szervezeteknek a támogatása segítette abban a milliárdost, hogy kapcsolatokat alakítson ki az Egyesült Államokban és külföldön munkálkodó, ismertebb és nagy befolyással bíró médiaszemélyiségekkel, akik minden nap emberek tízmillióit érik el a médiában. Ezek közé olyan személyek tartoznak, mint például az NBC Nightly News műsorvezetője, Lester Holt és a The Washington Post ügyvezető szerkesztője, Sally Buzbee.

Az új tanulmány az MRC Business harmadik és egyben utolsó jelentése Soros György médiabefolyásával kapcsolatban. Korábban kiderült, hogy „a baloldali keresztapa” 2016 és 2020 között 131 millió dollárt használt fel 253 médium befolyásolására.

„Ez a médiakapcsolatokból álló hálózat lehetővé teszi Soros számára, hogy jelentős befolyással rendelkezzen a médiában, ami ahhoz vezet, hogy bizonyos hírekről nem számol be az általa finanszírozott média” – tette hozzá Vazquez és Schneider a dokumentumban.

A Bloomberg News társalapítója, Matthew Winkler és Christiane Amanpour, a CNN munkatársa is a Soros-hálózat által pénzelt befolyásos személyiségek közé tartoznak.

„A Soros által támogatott személyek között vannak riporterek, műsorvezetők, rovatvezetők, szerkesztők, hírügynökségi vezetők és újságírók, akik olyan szervezetekkel állnak kapcsolatban, mint az ABC, a CBS, az NPR, a Bloomberg News, a Reuters, a The New York Times és számos további médium” – olvasható a dokumentumban.

Christiane Amanpour esetében például Soros 2018 és 2020 között 2 750 000 dollárt adományozott a Committee to Protect Journalists nevű szervezetnek, amelynek Amanpour történetesen a vezető tanácsadója volt akkor.

Buzbee és Holt is a szervezet vezetőségi tagjaiként vannak számon tartva, de a New York Times Company, a Reuters, a The New Yorker, az Associated Press, a Chicago Tribune és a Bloomberg News alkalmazottai is megtalálhatóak a nonprofit szervezetben.

A tényfeltáró dokumentumból továbbá kiderült, hogy az NBCUniversal News Group elnöke Cesar Conde, tagja az Aspen Institute-nak, amely 2016 és 2020 között 1 165 000 dollárt kapott a milliárdos hálózatától. A CBS 60 minutes című műsorának jogi elemzője, Andrew Cohen pedig a The Marshall Project főszerkesztője, amely 2016 és 2020 között legalább 1 250 000 dollárt kapott a Soros-birodalomtól.

Az ABC csatorna egyik vezetőségi tagja, Kerry Smith a ProPublica újságírói tanácsadó testületében is jelen van, amely 2016 és 2020 között legalább 1 450 008 dollárt kapott Sorostól. A spekuláns oligarcha emellett közvetlenül az Egyesült Államok egyik legnagyobb közszolgálati rádióadóját, az NPR-t is támogatja.

Amint arról már a V4NA is beszámolt, Soros György a hálózatán keresztül politikai pártokat is finanszíroz. Soros György Democracy PAC II nevű bizottsága, amelyet a tőzsdespekuláns 125 millió dollárból finanszírozott, tavaly szeptember 30-án küldte a pénzt a One Georgia Inc. részére az állami nyilvántartások szerint – számol be a Fox News csatorna. A One Georgia Inc. egy olyan szervezet, amelyet Stacey Abrams, Soros egykori kormányzójelöltje elnököl és amelyet a kampányára használtak. Soros hozzájárulása azt a 2,5 millió dollárt követte, amelyet március és június között fizetett a szervezetnek, így a csoport támogatása elérte a 3,5 millió dollárt. De a Soros család több másik tagja is szinte dézsából öntötte a pénzt a demokrata kampányokba.

Abrams legalább hat évre visszamenőleg kapcsolatban állt Soroshoz köthető szervezetekkel. 2016-ban egy Abrams tulajdonában lévő cég, a Sage Works LLC 15 000 dollárnyi tanácsadói kifizetést kapott attól a Georgia Safety & Justice PAC-tól, amelyet teljes egészében Soros 147 000 dollárral finanszírozott.

Egészen véletlenül a Georgia Safety & Justice PAC nagyjából abban az időben juttatta Henry megye kerületi ügyészét, Darius Pattillót hivatalba, amikor Soros szemet vetett a progresszív ügyészjelöltekre, akiket a büntető igazságszolgáltatási rendszer átalakításának jelentős elemének tekintett – a V4NA erről ebben a cikkben számolt be részletesen.

Az oligarcha hálózata később 850 000 dollárt adományozott a New Georgia Project Action Fundnak, egy Abrams által alapított, ismeretlen eredetű pénzből működő csoportnak is. Az adományozás idején Raphael Warnock georgiai demokrata szenátor elnökölte a csoportot.

NAGYVILÁG

Címkék:

foundation, george soros, united states of america