Gyurcsány büszke az őszödi „hazugságbeszédre”

Éppen 15 éve, hogy nyilvánosságra került Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök hazugságbeszédként elhíresült, Balatonőszödön, zárt körben elmondott beszéde. Az évforduló alkalmából újra keringeni kezdett az interneten egy videó, amelyen Gyurcsány, a magyarországi baloldal mai vezére immár új pártja színeiben korszakváltó beszédként tünteti fel egykori botrányos, országos zavargásokat kiváltó kijelentéseit.

POLITIKA 2021. SZEPTEMBER 17. 11:08

Még a hazugságról is hazudik – írja Gyurcsány Ferencről közösségi oldalán az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése évfordulója „alkalmából” Kocsis Máté, a nagyobbik magyar kormánypárt országgyűlési frakcióvezetője. A fideszes politikus egy videót is megosztott, amelyen az egykori miniszterelnök, a baloldal mai vezére immár DK-s színekben próbálja lelkesítő beszédként feltüntetni a hazugságbeszédet.

Az egykori miniszterelnök, aki miatt 15 éve demonstrációk kezdődtek – amelyeket brutális rendőrattakokkal vertek le – a videó tanúsága szerint újra „k***vaországozott” is. Kijelentette:

„Ha van korszakváltás, a rohadt életbe, akkor az Őszödön kezdődött!”.

Mit szégyelljek? – tette föl a kérdést hallgatóságának Gyurcsány, aki nem túl szerényen azzal zárta beszédét: ő azért született, „hogy jobb legyen”.