„Bohózatba illő Ursula von der Leyen újraválasztása”

„Bohózatba illő Ursula von der Leyen újraválasztása”

Az Európai Bizottság régi-új elnöke nem kaphatott volna ismét vezető pozíciót a botrányai után.

POLITIKA 2024. JÚLIUS 22. 11:47

Felfoghatatlan, hogy Ursula von der Leyent akkor választották meg újra az Európai Bizottság elnökének, amikor egy bírósági ítélet kimondta, hogy megszegte az uniós jogot – erről beszélgetett Petra Steger, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti képviselője az Alternatíva Németországért (AfD) német párt európai parlamenti képviselőjével.

„Törvénytelenül tartotta vissza az oltóanyag-botrányról szóló információkat. Ezt most a bíróságok is megerősítették. Nem csak mogyoróról van szó, hanem egy 35 milliárd eurós szerződésről. Von der Leyen közvetlenül és személyesen tárgyalt erről a szerződésről a Pfizerrel, mint mindannyian tudjuk, sms-ben, amikor pedig vizsgálat indult, az üzeneteket furcsa módon törölték. Közben pedig az uniós ügyészség már egy ideje nyomoz ellene, sajnos még mindig eredménytelenül”

– fogalmazott Steger, egyetértve Alexander Helmuth AfD-s európai parlamenti képviselővel. Felidézték, hogy Ursula von der Leyen sok-sok éve háborúzik a demokráciával, legutóbb a magyar soros elnökség bojkottjával hívta fel a figyelmet magára.

„Ez megmutatja a valódi arcát. De gondoljunk csak arra, hogy szankciókkal sújtják azokat a tagállamokat, amelyek az Európai Unió valódi feladatát, a békét támogatják. Ennek ellenére még mindig azt állítja, hogy az EU a demokrácia mintaképe, és a demokráciát védi”

– mondta. Arra is kitért, hogy óriási veszélyt jelent az Európai Bizottság háborús retorikája. Az EU-tagállamok katonáit, köztük Németországét és Ausztriáét is háborúba küldhetik Oroszország ellen – tette hozzá.

POLITIKA

Címkék:

eu, fpö, ursula von der leyen