Döbbenetes szerekkel tömik a gyerekeket a nemváltó klinikán

Az Egyesült Államok az az ország, ahol már a legkisebbeket is törvényes keretek között lehet tönkretenni.

NAGYVILÁG 2024. JÚNIUS 22. 14:15

Egy utahi nemi klinika visszafordíthatatlan nemváltó eljárásokat hajt végre kiskorúakon annak ellenére, hogy teljes mértékben tisztában vannak azzal, hogy ezek maradandó mellékhatásokat, és tartós fizikai változásokat, többek között sterilitást is okozhatnak.

Az America First Legal által megszerzett dokumentumok szerint a maradandó mellékhatásokkal járó gyógyszerek és nemváltoztató eljárások közül sok nem rendelkezik az amerikai Élelmiszer-és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) jóváhagyással, mégis kiskorúakat kezelnek ilyen módszerekkel. Ezek közé tartozik a hormonpótló terápia, a pubertásblokkolók használata, valamint olyan műtétek, mint a masztektómia, a vaginoplasztika, a falloplasztika és a metoidiplasztika.

Annak ellenére, hogy tisztában vannak a következményekkel, a Utah Egyetem nemi klinikája ezeket a nemváltoztató gyógyszereket kiskorúaknak is beadja.

A Utah Egyetem feminizáló terápiás lehetőségeiről fellelhető információk szerint az ösztrogén használata biológiai férfiaknál néhány maradandó változást okozhat a testen, beleértve a mellkas kitágulását és számos olyan változást, amelyek nem teljesen visszafordíthatók.

A dokumentum szerint a feminizáló terápiás lehetőségek kockázatai közé tartozik a magas vérnyomás, vérrögök, szívbetegségek, cukorbetegség, máj- és vesebetegség, az agyalapi mirigy nem rákos daganatai, epekő, mellrák, fejfájás és migrén kialakulása, valamint a termékenység elvesztése.

A kockázatok között szerepel a visszafordíthatatlan mellnövekedés is, annak ellenére, hogy a transznemű aktivisták és a demokrata törvényhozók folyamatosan azt állítják, hogy ezek a kezelések visszafordíthatók. A beleegyező dokumentumok aláírásakor a kiskorúaknak tudomásul kell venniük, hogy ezek az eljárások a herék és az éretlen spermiumok maradandó zsugorodását okozhatják, ami meddőséget okozhat.

Ezenkívül a kiskorúaknak tudomásul kell venniük, hogy az ösztrogén szedése szívrohamot, tüdőembóliát és halálhoz vezető stroke-ot okozhat.

A Utah Egyetem maszkulinizáló terápiás lehetőségeiről szóló dokumentumában pedig azt állítják, hogy a biológiai nőként történő tesztoszteronszedés állandó mellékhatásai a fejbőrszőrzet csökkenését, mélyebb hangot, arc- és testszőrzet növekedését és a klitorisz megnagyobbodását eredményezhetik.

A klinika megjegyzi, hogy az FDA nem hagyta jóvá a tesztoszteron használatát nemi megerősítő hormonterápiára, és hogy használata növeli a szívbetegségek, a cukorbetegség, a májbetegségek, a magas koleszterinszint, a vörösvértestek számának növekedése, a fejfájás és a migrén, az érzelmi változások és a meddőség kockázatát.

Ami a pubertásblokkolókat illeti, a klinika elismeri, hogy csökkent csontsűrűséget okozhatnak, és hozzáteszi, hogy hiányoznak a hosszú távú tanulmányok a pubertásblokkolók agyfejlődésre gyakorolt hatásáról.

NAGYVILÁG

Címkék:

lgbtq, usa, utah