Izrael-ellenes tüntetők szakították félbe a Pride-felvonulást + videó

Palesztin-párti aktivisták szakították félbe a kanadai Torontóban a Pride-felvonulást, akik az útra ülve azt skandálták: „Szabad, szabad Palesztina, szabad, szabad, szabad, szabad Palesztina”.

NAGYVILÁG 2024. JÚLIUS 2. 04:31

Az akció hatására a rendőrség teljesen leállította a felvonulás további részét. „A rendőrök a helyszínen vannak, hogy megkönnyítsék az emberek és a járművek/felvonulók biztonságos közlekedését”. Az utcai vásár és a színpadok továbbra is működhettek, a palesztin-párti tüntetők azonban teljesen megakadályozták a felvonulás továbbhaladását.

„A folyótól a tengerig, Palesztina szabad lesz” – skandálták az Izrael eltörlését hirdető szlogent, miközben egy transzparenst tartottak, amelyen az állt: „Nincs büszkeség az apartheidben”.

„Nincs büszkeség a népirtásban” – kiabálzák.

A Pride-felvonulók tömege együtt skandált a tüntetőkkel, és úgy tűnt, mindannyian egyetértenek, így nehéz volt megállapítani, hogy ki ellen tiltakoznak

írja a The Post Millennial hírportál.

Egy lila hajú nő, aki arcmaszkot és palesztin kendőt viselt a vállán, a Pride-felvonulás vállalatai és szponzorai, köztük a Scotia Bank, a TD Bank, a Google és az Amazon ellen szólalt fel, mert szerinte azok izraeli cégekbe fektetnek be.

„Undorodunk. Miért vonulunk együtt az amerikai konzulátussal?” – kiabálta, és azt mondta, Amerika bűnrészes abban, hogy segít a „palesztinok gyilkolásában”.

Kissé szürreális módon egyszer csak nudisták is előkerültek, miközben az Izrael-ellenes tüntetők továbbra is azt skandálták, hogy „csak egy megoldás van, az intifáda forradalom”.

A rendőrség végül berekesztette a vonulást.

 

NAGYVILÁG

Címkék:

canada, pride, toronto