A muszlim rapper egyedi módon átírta a történelmet – videó

Megdöbbentő dolgokat mondott a kongói születésű francia rapper, szerinte ugyanis a fekete lovagok voltak az elsők, akik benépesítették Európát, de azt is kifejtette, hogy az egyiptomi piramisokban volt elektromos áram. A muszlim zenész már korábban is tett bicskanyitogató kijelentéseket.

NAGYVILÁG POLITIKA 2023. ÁPRILIS 13. 11:10

Ismét hallatott magáról a Franciaországot nagy előszeretettel kritizáló kongói születésű francia rapper, Gims, akinek meghökkentő kijelentései hallatán feltehetően sok tanár a fejéhez kap vagy éppen értetlenül mered a képernyőre.

A muszlim zenész egy felvételen ugyanis arról beszél, hogy az ókori Egyiptomban már ismerték az elektromos áramot.

Ezt azzal magyarázza, hogy a piramisok tetején arany volt, ami a legjobb vezető, így antennaként szolgált. Hozzátette, hogy manapság az emberek nem értik meg az egyiptomiak tudását, mert az meghaladja az elménket. Gims szerint ezzel tökéletesen tisztában vannak a történészek is, ahogy azt is tudják, csak eltitkolják, hogy Európát eredetileg az afro-európainak nevezett feketék népesítették be, ám később az Ázsiából érkező „európaiak” megtizedelték őket. A rapper az ázsiai eredetű európaiak nevét is elárulta, szerinte Yam Nahade-nek hívták őket. Gims rögtönzött történelemóráján kiemeli, hogy már az európai emberek előtt 50 ezer évvel létezett a lovagság fogalma, állítólag katakombákban elrejtett táblákon van erre bizonyíték. Az általa említett lovagok természetesen színes bőrű emberek voltak.

Nem kerülte el a fenti felvétel Tristan Mendès-France francia politológus figyelmét, aki azon dolgozik, hogy megcáfolja a múltbeli és kortárs összeesküvés-elméleteket. A szakértő felhívta rá a figyelmet, hogy a rapper rendkívül népes követőtáborral rendelkezik, 3 millió feliratkozója van a Twitteren, 11 millió a Facebookon és 11 millió a YouTube-on. Követői elsősorban fiatalok, akik példaképként tekintenek rá és hallani fogják az általa elmondottakat. A politológus ezt követően kitartást kívánt a rapper követőit tanító pedagógusoknak.

Nem ez volt az első megosztó nyilatkozata a kongói származású rappernek. 2022 januárjában azzal verte ki a biztosítékot, hogy leszögezte, neki senki ne kívánjon boldog új évet, mert a muszlim vallás híveinél ez nem szokás. A zenész azt is elárulta, hogy a születésnapját sem szokta megünnepelni, mert az szerinte nem más, mint egy újabb lépés a halál felé.

A fenti kijelentés nagy politikai vitát kavart, mivel Valérie Pécresse republikánus politikus, a Párizs környéki Île-de-France régió elnöke közös projekten dolgozik a zenésszel, illetve támogatja Gims-t, erről maga a rapper adott hírt még 2021-ben.

 

Marlène Schiappa akkori állampolgárságért felelős miniszter a Twitteren kifogásolta, hogy Pécresse az általa vezetett régió költségvetéséből finanszírozza a rappert és magyarázatot kért a támogatásra.

Reagált a történtekre Mathieu Bock-Côté kanadai esszéíró is, aki a CNews hírtelevízió politikai vitaműsorában visszaeső, francia-ellenes személynek nevezte a rappert, aki nem tartja tiszteletben sem a nyugati társadalom részét képező keresztény naptárt, sem azt az országot, amely befogadta.

 

 

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

black knights, france, gims, muslim rapper