A történelemben még soha nem volt békeszerető kalifátus

„A kalifátus nem összeegyeztethető az alaptörvénnyel. Ez egy totalitárius diktatúra olyan értékekkel, amelyek a 7. században Szaúd-Arábiában uralkodtak, a Korán mintájára kialakított értékek érvényesítéséről van szó Németországban” – hívja fel rá a figyelmet a neves iszlámtudós Susanne Schröter, írja a kath.net katolikus hírportál.

NAGYVILÁG 2024. MÁJUS 29. 15:45

A professzor annak kapcsán beszélt erről, hogy nemrég a németországi Hamburgban több mint ezer ember követte az iszlamisták demonstrációra szólító felhívását. A résztvevők egyértelműen kinyilvánították, hogy elutasítják Németországot, és többen olyan szlogenekkel ellátott táblákat vittek a tüntetésre, amelyeken az áll: „A kalifátus a megoldás.”

Susanne Schröter az idea protestáns hírügynökségnek adott interjújában kiemelte,

A történelemben még soha nem volt békeszerető kalifátus.

„A kalifátus a saría törvényeken alapuló rend lenne, hasonlóan az afganisztáni tálibokhoz, vagy ami még rosszabb, az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez, ahol olyan merev normák érvényesülnének, amelyeknek semmi közük az emberi jogokhoz, és amelyben minden nem muszlim másodrendű állampolgár. Ebben a rendben a nők nem rendelkeznek ugyanazokkal a jogokkal, mint a férfiak, és a nem muszlimok elleni erőszak is igazolható” – fejtette ki az iszlámtudós.

Hozzátette, hogy a német belügyminisztérium azonban nem veszi „komolyan” az iszlamizmus problémáját, szerinte „jelentéktelen hóbortnak” tekintik.

Az alsó-szászországi muszlim diákok körében végzett felmérések azonban például azt mutatják, hogy közel 70 százalékuk fontosabbnak tartja a Koránt, mint a német törvényeket. A münsteri egyetemen pedig iszlám teológia és valláspedagógia szakos hallgatókat kérdeztek meg, akiknek a fele azt állította, hogy Izraelnek nincs joga a létezéshez, minden ötödik pedig Németország iszlamizálását támogatja – hívta fel rá a figyelmet az akadémikus, aki arra is figyelmeztet, hogy éppen ezek a hallgatók lesznek aztán a multiplikátorok.

A bevándorláspolitikával kapcsolatban Schröter megjegyezte, hogy óva int a „gyors honosítástól”, mert ennek az integrációs folyamat végén kell bekövetkeznie. „Szükségünk van egy befogadó kultúrára azok számára, akik osztják társadalmunk értékeit, és kemény kézre mindazokkal szemben, akik antidemokratikus célokat követnek” – tette hozzá.

NAGYVILÁG

Címkék:

caliphate, germany, muslims