Abortuszreklámban használták fel az életpárti aktivistáról készült felvételt

A demokraták „politikai játszmájuk részeként eltorzították érzéseit” állítja egy nő, akit az engedélye nélkül raktak bele egy abortuszt támogató kampányfilmbe.

NAGYVILÁG 2022. OKTÓBER 30. 16:21

Egy életvédő aktivista „fel van háborodva” amiatt, hogy a képét az abortusz népszerűsítésére használják egy reklámban, amelyet Gavin Newsom kaliforniai kormányzó és Hillary Clinton osztott meg.

A Newsom és Clinton a hónap elején osztotta meg a hirdetést, ami a kaliforniai Proposition 1-et népszerűsíti. Ez egy népszavazási kezdeményezés, amely alapján – ha a választók többsége így dönt – beemelnék az abortuszt a kaliforniai alkotmányba, mint alapvető jogot. Az abortusz kérdése azután lett éles közéleti viták tárgya, hogy az amerikai legfelsőbb bíróság hatályon kívül helyezte az abortuszt országszerte legalizáló Roe kontra Wade döntést. A bíróság döntése visszaadta az államoknak az abortuszra vonatkozó törvények meghozatalának hatáskörét, aminek következtében több államban is szigorítottak a terhesség-megszakítások szabályain.

Az abortusz támogatói szerint a döntés lehetőséget ad az államoknak, hogy korlátozzák a nők jogait, a másik oldal szerint azonban ez lehetőség arra, hogy rengeteg élet megmeneküljön.

Macy Petty, a Prop1 reklámban látható életpárti aktivista október 20-i Twitter-bejegyzésében hívta fel a figyelmet arra, hogy hamisan állítja róla a demokraták kampányfilmje, hogy szomorú lenne a legfelsőbb bíróság döntése miatt.

„Hé Hillary, én vagyok a síró lány a videóban. Életpárti vagyok, és ezek a BOLDOGSÁG könnyei, mert épp akkor voltam szemtanúja egy CSODÁNAK!”.

A videón a bíróság döntése utáni jelenetek láthatók a fővárosból és szerte az Egyesült Államokból. A hirdetés négy másodperce, amelyet a Twitteren már közel 170 ezerszer néztek meg, azt mutatja, ahogy Petty a földön térdel, zokogva a Legfelsőbb Bíróság épülete előtt, föléje pedig a „SAD”, vagyis „szomorú” szót erőltetik.

A The Christian Postnak adott interjújában Petty elmondta, hogy „felháborodott”, amikor meglátta a képét, és azt, hogy az aznap érzett érzelmeit kiforgatták és visszaéltek azokkal, hogy megpróbálják meggyőzni az embereket, hogy az abortusz mellett szavazzanak.

Petty válaszul levelet is írt Newsomnak, Clintonnak és a Prop1 kampánystábjának, amelyben kérte, hogy távolítsák el őt a videóból és kérjenek bocsánatot.

Úgy véli, a kampány megkapta a levelet, mert a képét eltávolították a legutóbbi reklámból. Az eredeti videó azonban, amelyben ő szerepelt, és amelyet a volt külügyminiszter és Newsom is megosztott, még mindig elérhető, és megosztják a közösségi médiában. Hozzátette, hogy még nem kapott bocsánatkérést.

Petty hozzátette, hogy amikor a felvétel készült, a barátaival együtt állt a téren, és egy táblát tartott a kezében, amelyet az életvédő csoport, a Students for Life készített. Szerinte,

Newsom, Clinton és a Prop1 kampánystábja „gonosz fényben” ábrázolták őt, és „politikai játékuk részeként eltorzították [érzéseit]”.

„Kiválasztották azt a részt, amelyben térdre estem sírva. Ebben a pillanatban egy csodának voltam tanúja” – tette hozzá az életvédő aktivista.

Petty azzal vádolta a videó felelőseit, hogy „tiszteletlenül bánnak vele, mint nővel és a társadalom elkötelezett tagjával”. Hozzátette, hogy bár egyértelmű volt, hogy életpárti, a kampányvideó mögött álló emberek úgy szerkesztették meg a róla készült klipet, hogy úgy tűnjön, mintha támogatná az abortuszt.

„Nem találtak olyan kora 20 éves lányt, aki valóban szomorú volt a döntés miatt?” – kérdezte Petty. „Muszáj manipulálniuk a kampányuk egy nyilvánvaló ellenfeléről készült felvételt? Talán ez azt mutatja, hogy Amerika valóban életpárti” – tette hozzá.

NAGYVILÁG

Címkék:

abortion, democrats, hillary clinton, pro life