Egyre jobban aggódnak a németek a bevándorlás miatt

A szövetségi kormány által közzétett új adatok szerint Németországban 10-ből 6 erőszakos bűncselekményért külföldi migránsok a felelősek.

NAGYVILÁG 2024. MÁJUS 14. 04:31

Annak ellenére, hogy a lakosság nagyjából 14,6 százalékát teszik ki, a migránsok az összes erőszakos bűncselekmény 58,5 százalékáért felelősek Németországban, derült ki a német szövetségi kormány friss adataiból.

A számok egészen pontosan azt mutatják, hogy a német útlevéllel nem rendelkező külföldiek 111 517 erőszakos bűncselekmény gyanúsítottját teszik ki az ország egészére vonatkozó 190 605 gyanúsítottból, számolt be róla az NTV televíziós csatorna.

Az erőszakos bűncselekményekkel gyanúsított nem németek száma 14,5 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

A bevándorlási bűncselekményeket leszámítva a bármilyen bűncselekménnyel gyanúsított nem németek száma 17,8 százalékkal, 923 269 gyanúsítottra emelkedett 2023-ban, ami a tavalyi 2,25 millió összes gyanúsított közel felét jelenti – írta a Breitbart hírportál, amely szerint az NTV azzal próbálta magyarázni a külföldi migránsok bűnelkövetéseit, hogy a bevándorlók hazájukban erőszakot tapasztaltak, ami „csökkenti az erőszak alkalmazásának küszöbét”.

Ezek a számok egyébként nem tartalmazzák azokat a külföldi migránsokat, akik később megkapták a német állampolgárságot, illetve azokat, akik valamelyik szülőjük révén migrációs háttérrel rendelkeznek, de német állampolgárok.

Alliance of Democracies nemrég közzétett felmérése szerint Európában meredeken nőtt azoknak az aránya, akik szerint a bevándorlás csökkentésének kellene a kormány legfőbb prioritásának lennie. A lista élén Németország áll. Míg 2022-ben a németek mintegy negyede jelölte meg a bevándorlást fő prioritásként, addig a 2024-es felmérésben ez a szám 44 százalékra emelkedett.

NAGYVILÁG

Címkék:

crime, germany, migration