Erre számíthatnak az európaiak a tömeges migráció miatt

Erre számíthatnak az európaiak a tömeges migráció miatt

Végeláthatatlan a migránsok tömege az uniós határokon, Brüsszel pedig a saját lakossága rovására engedi be a beilleszkedni nem akaró bevándorlókat – állítja az Osztrák Szabadságpárt.

NAGYVILÁG 2024. JANUÁR 20. 13:11

Az Európát folyamatos nyomás alatt tartó tömeges migrációra való tekintettel sürgősen át kell alakítani a mostani menedékjogi szabályokat az EU-ban – követelte Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti képviselője. A politikus arra reagált, hogy kiderült: 2023-ban 1,13 millió menedékkérelmet nyújtottak be az Európai Unióban.

Hogy mire számíthatnak a főként nyugati bevándorláspárti országok, azt jól szemlélteti az alábbi videó, amelyben az látható, hogy a migránsok nem tisztelik az európai kultúrát és lakosságot.

„A tavalyi a legmagasabb érték a migrációs válság kezdete óta, és majdnem a 2015-ös szinten van. Az elmúlt kilenc évben körülbelül 7,7 millió menedékkérelmet nyújtottak be az EU-ban. Ez azt mutatja, hogy a tömeges bevándorlás milyen hatalmas dimenzióval rendelkezik a menedékjoggal való visszaélés miatt. Egyben arra is rávilágít, hogy az EU teljességgel képtelen a probléma megoldásának megkezdésére is”

– fejtette ki az FPÖ európai parlamenti képviselője.

Harald Vilimsky szerint amíg az uniós laza törvények lehetővé teszik, hogy minden bevándorló visszaéljen a szabályokkal, addig minden évben továbbra is emberek milliói érkezhetnek az EU határaira.

A működésképtelen menedékjogi törvénnyel az EU csak azzal vádolható, hogy saját lakossága rovására lemond az ellenőrzésről. A megoldás csak az lehet, hogy korlátozzuk a menedékjogot a szomszédos uniós országokból érkezők számára, ehelyett alternatívákat biztosítunk az adott régiókban

– hangsúlyozta Vilimsky. Kiemelte azt is, hogy az uniós migrációs paktum még néhány lapáttal rátesz a problémára, ahelyett hogy megoldaná a gondot.

„Ellentétben azzal, amit Brüsszel el akar hitetni velünk, az EU migrációs paktumja semmit sem fog változtatni ezen. Mert egyáltalán nem foglalkozik az alapvető problémával, vagyis a de facto mindenki előtt nyitva álló külső határokkal. Végképp nem világos, hogyan kell kitoloncolni a védelemhez való joggal nem rendelkező személyeket. Azoknak az embereknek több mint 80 százaléka, akiket arra kérnek, hogy hagyják el az EU-t, egyszerűen nem teszik meg. Csak azt nem kell deportálni, akit eleve nem engednek be” – mondja Vilimsky.

NAGYVILÁG

Címkék:

europe, fpö, migrant