Szellemi fogyatékosok főszereplésével rendeztek Drag Show-t

A nemrég nyilvánosságra került videókban Down-szindrómások adtak elő egy Drag Show-t. A felvétellel kapcsolatban óriási felháborodás alakult ki, és rengetegen azt állították, hogy a gender lobbisták kihasználják az értelmi fogyatékossággal küzdő embereket.

NAGYVILÁG 2023. JANUÁR 15. 11:57

A Mashable digitális médiaszolgáltató szerdán tette közzé a Twitteren a „Drag Syndrome” elnevezésű a videót, amelyben Down-szindrómás drag queen-ek adnak elő egy táncos műsort.

A Mashable a videóhoz tartozó leírásban azt a hangulatot kelti, mintha gúnyt űzne a koncepcióból. Az oldal a dokumentumfilmnek a Born To Dance With An Extra Chromosome (Arra születtem, hogy egy extra kromoszómával táncoljak) címet adta.

A videó egy montázzsal kezdődik, amelyben több Down-szindrómás ember öltözik kirívó transzvesztita jelmezbe és sminkel. A műsor után bemutatták a művészek motivációit, hogy miért öltöztek nőnek. Az egyik drag queen kijelentette, hogy a nőnek öltözés a kedvenc része, majd pedig hozzátette, hogy saját bevallása szerint táncra született.

A Twitter felhasználói nem voltak annyira meggyőződve arról, hogy a Down-szindrómával élő ártatlan emberek transzvesztitákká változtatása jót tesz akár a fogyatékkal élőknek, akár a nézőknek. A videó sokkolta a közösségi média felhasználóit, akik etikátlannak nevezték és a sérülékeny emberek kizsákmányolásaként jellemezték az előadást.

Tatjana Pasalic riporter feltette a kérdést, hogy „pontosan ki is a célközönsége ennek a műsornak?”. Olivia Rondeau újságíró pedig elítélte azokat, akik ezt a műsort népszerűsítik. Azt írta: „2023-ban a liberálisok azt akarják, hogy minden Down-szindrómás ember vagy abortálva legyen, vagy öltözzön transzvesztitának”. Tania Marshall író és autizmus-kutató is feltette a kérdést, hogy kinek szól a szórakoztatásnak ez a formája. „Kit céloznak most meg ezzel az előadással?” – tette fel a kérdést. a kutató

A konzervatív nézeteket valló védőügyvéd Marina Medvin azt állította, hogy az előadás „etikátlan és gonosz. A Down-szindrómás, tehetetlen emberek kihasználása és megalázása a szórakoztatás vagy a politikai befolyás érdekében rendkívül aljas”.

NAGYVILÁG

Címkék:

down syndrome, drag show, gender ideology