Ezek a legbiztonságosabb úti célok a nők számára

Magyarország és Izland az élmezőnyben.

NAGYVILÁG 2023. ÁPRILIS 10. 10:35

A WayAway olcsó repülőjáratokat kínáló portál felmérése szerint Budapest a világ egyik legbiztonságosabb városa az egyedül utazó női utazók számára. Az utazási oldal a világ 200 városát hasonlította össze, hogy meghatározza a nők számára legbiztonságosabb 30 várost, és Budapest a harmadik helyen szerepelt a világranglistán, amelyet csak a Puerto Ricó-i San Juan és az izlandi főváros, Reykjavik előz meg.

Az eredményeket a helyi lakosokkal készített interjúk, a legfrissebb biztonsági kutatások és független városértékelések alapján határozták meg.

A legjobb 30 város között szerepel még Tokió, Prága és Szingapúr is. A TimeOut magazin szerint a női turisták 24 százaléka azért mondja le az utazását, mert félti a biztonságát a kiválasztott városban. A listáról és a nők utazási szokásairól Janis Dzenis, a WayAway PR- és kommunikációs vezetője elmondta:

„Nemcsak erkölcsi, hanem gazdasági okokból is van értelme a női utazók biztonságérzetének növelésének. Az országoknak érdemes jobb biztonsági garanciákat nyújtani a női utazóknak, hogy növeljék népszerűségüket”.

Magyarország és különösen Budapest gyakran kap elismerést, mint turisztikai célpont. A múlt hónapban a budapesti Duna-parton fekvő magyar parlamentet a Stasher utazási blog a világ legjobb turisztikai célpontjának választotta. Az ország turisztikai célpontként való kiemelkedése az elmúlt évtizedben exponenciálisan nőtt. A 2020-as évben 32 millió turistát regisztráltak, és ezzel Kelet-Európa második legnépszerűbb úti célja volt.

NAGYVILÁG

Címkék:

Hungary, safe, tourist