Ezek megőrültek: nők szerepelnek az "Év Férfijai" listán

Az egyik férfimagazin idén 6 olyan hírességet tett fel a listájára, akik valójában nők – legalábbis annak születtek.

NAGYVILÁG 2022. NOVEMBER 8. 13:51

A GQ egy New York-i székhelyű, 1931-ben alapított nemzetközi havi férfimagazin, amely havonta jelenik meg és a férfi divatra fókuszál, bár ételekről, filmekről, fitneszről, szexről, zenéről, utazásról és hírességekről is megjelennek cikkek. A lap idén is összeállította „Év Férfijai” listáját, ahol akarnak érdekesebbnél érdekesebb személyek.

A listán szerepel Emma D’Arcy is, aki idén a Sárkányok háza című sorozatban kapott főszerepet és ez az a sorozat, amely világhíressé tette a színészt. Emma D’Arcy mellesleg nem bináris identitásúnak tekinti magát, vagyis nem érzi magát nőnek, de férfiként se tekint magára, így többesszámban kell hivatkozni rá. Az amerikai genderlobbit tekintve már nem is olyan meglepetés, hogy egy nőnek született személy az év férfija is lehet, ugyanakkor komoly zavart kelthet, tekintve, hogy saját bevallása szerint nem férfi.

De nem ő az egyetlen a GQ magazin listáján, hiszen olyan hírességek is helyet kaptak azon, mint Marisa Abela, a Cobra színésznője, Sheila Atim, a Pinokkió színésznője, Es Devlin művész és színpadi tervező, Myha’la Herrold, az Industry sztárja és Sharon Horgan, a Catastrophe sztárja. Ezek a személyek biológiailag nők, de mégis másképp gondolnak magukra.

A magazin által kitüntetettek csapatában azért néhány férfi is helyet kapott. Ott szerepel például Leon Edwards vegyes harcművész, Mo Farah brit hosszútávfutó, Stephen Graham, a This is England sztárja, Michael Imperioli, a Sopranos sztárja és David Jonsson, a Deep State színésze is.

NAGYVILÁG

Címkék:

man of the year