Krízisre és vészhelyzetre készülnek a hatóságok a nyugat-európai nagyhatalomban

Energia-vészhelyzetre készül a főváros rendőrsége is, akciótervet dolgoztak ki arra az esetre, ha összeomlana a város energiahálózata.

NAGYVILÁG 2022. SZEPTEMBER 21. 11:42

A berlini rendőrség egy vészhelyzeti tervet dolgozott ki arra az esetre, ha az egész városra kiterjedő áramszünetek alakulnának ki, vagy ha a főváros energiahálózata összeomlana. A tisztviselők szerint a téli hónapokban zavargásokra és fosztogatásokra kell számítani, ha ilyen helyzet állna elő. A tervek szerint külön előkészületeket tettek annak érdekében, hogy a rendőrség kezelni tudja a krízis miatt egyre nehezebben boldoguló lakosság dühét.

Ennek megoldására a rendőrség jelenleg vészhelyzeti generátorokat szerez be, hogy a működésükhöz szükséges energiát biztosítsák, valamint olyan műholdas telefonokat, amelyek áramszünet idején is működnek. Bár egyelőre nem tűnik úgy, hogy sor kerülne egy ilyen krízishelyzetre, az áramkimaradások lehetősége továbbra is aggodalomra ad okot.

Mindezek ellenére egyelőre úgy tűnik, hogy politikusok nem terveznek változtatni az energiaválság kialakulásáért felelős szankciós politikán.

NAGYVILÁG

Címkék:

energy crisis, germany, police