Létezik helytelen rongálás és megengedhető rongálás?

A BLM-tüntetők rongálásait elnézte a rendőrség, de egy abortusz-ellenes graffitiért letartóztattak két embert.

NAGYVILÁG 2023. AUGUSZTUS 18. 13:17

A fellebbviteli bíróság a héten úgy döntött, hogy újravizsgál egy 2020-as pert, miután megállapították, hogy két életpárti csoport jogosan állította, hogy a washingtoni hatóságok tagjaikat „nézőpont alapján diszkriminálták a rongálási rendelet szelektív végrehajtása során”, írja a Reuters hírügynökség.

A csoportok, a Frederick Douglass Alapítvány és a Students for Life of America 2021-ben perelték be a washingtoni kormányt, miután a helyi rendőrség letartóztatott két abortuszellenes tüntetőt, akik egy 2020. augusztusi tüntetésen a „Black Pre-Born Lives Matter” („a fekete még meg nem született életek is számítanak”) feliratot írták egy nyilvános járdára.

– mondta Erin Hawley, a szervezetek ügyvédje az Alliance Defending Freedom konzervatív jogi csoport tagja egy nyilatkozatában.

Az amerikai biztosítótársaságok szerint a George Floyd halála miatt kirobbant zavargások során egy- és kétmilliárd dollár közötti kár keletkezett. A károk költségei meghaladhatják az 1992-es Los Angeles-i zavargások költségeit. Annak idején 775 millió dollár biztosítási veszteséghez vezetett, ami mai árfolyamon 1,4 milliárd dollárt jelent.

Ahogy arról korábban a V4NA is beszámolt, felháborodott lakosok és üzlettulajdonosok 2020-ban pert is indítottak Seattle ellen, mert a városban a szélsőséges BLM-tüntetők által akkor létrehozott „autonóm zóna” súlyos károkat okozott nekik.

A radikális tüntetők ugyanis több üzletet és az utcákat is megrongálták, az ott élők félelemben éltek, a rendőrséget pedig be sem engedték az önjelölt vezérek a zónába, amelynek Capitol Hill Occupied Protest (CHOP) lett a neve. Ráadásul a sokszor erőszakos tüntetők pénzt követeltek egyes üzlettulajdonosoktól, cserébe azt ígérve, hogy nem rongálják meg a boltjukat.

NAGYVILÁG

Címkék:

blm, prolife, usa