Megdöbbentő kísérleti műtéteket végeznek a Frankenstein-laboratóriumnak csúfolt genderklinkán

„Csábító, hogy az ilyen hátborzongató eljárásokkal foglalkozó klinikákat Frankenstein laboratóriumához hasonlítsuk. De ez nem lenne jóindulatú Dr. Frankensteinnel szemben” – fogalmaztak a texasi genderklinika kapcsán.

NAGYVILÁG 2024. ÁPRILIS 10. 04:52

A texasi Austinban található Crane Center for Transgender Surgery nevű genderklinika számos műtétet kínál olyan személyek számára, akik transzneműként vagy nem-binárisként azonosítják magukat – írja a The Post Millennial amerikai hírportál.

A „Frankenstein laboratóriumának” becézett klinika olyan eljárásokat kínál, amelyek között szerepel a pénisz és vagina létrehozása, valamint a nemi szervek teljes eltávolítása is, amit a kritikusok „Barbie-babázásként” emlegetnek, mert a műtéttel teljesen eltűntetik a nemiszerveket, olyan sima felületet létrehozva, mint egy Barbie baba „altestén”.

Dr. Curtis Crane, aki a klinika vezetője, úgy hirdeti magát, mint azon kevés szakemberek egyike, akik mind a plasztikai sebészetben, mind az urológiában jártasak, és akik a transznemű sebészetre és a rekonstrukciós urológiára szakosodtak.

Nem emlékszem olyan alkalomra, amikor egy páciens olyan műtéti kéréssel állt volna elő, amelyet ne tudtam volna teljesíteni

– mondta Crane egy 2020-as Facebook Live videóban.

Crane-t és klinikáját azonban már legalább nyolcszor beperelték korábbi páciensei, helytelen és szükségtelen műtétek, a fertőzések és szövődmények kezelésének hanyagsága, valamint a sikerességi arányokról szóló félrevezető állítások miatt.

A Crane Center állítólag évente több mint 200 felsőtesi műtétet, például mell-eltávolítást és 150 vaginoplasztikát végez, valamint különböző más, az egészséges nemi szervek eltávolításával járó eljárásokat transznemű személyek számára. Ezek a gyakorlatok megosztják az egészségügyi szakembereket, mivel az ilyen műtétek hosszú távú hatásairól és szövődményeiről még nem lehet sokat tudni. A Daily Mail brit lap szerint a Crane Center által végzett szinte minden beavatkozást fedez a biztosítás.

Jay Richards, a Heritage Foundation munkatársa bírálta a klinika gyakorlatát, és úgy fogalmazott:

Csábító az ilyen hátborzongató eljárásokat végző klinikákat Frankenstein laboratóriumához hasonlítani. De ez nem lenne jóindulatú Dr. Frankensteinnel szemben.

„A nem-bináris és a semlegesítési műtétek [amikor a teljes külső nemiszervet eltávolítják] a nemi ideológia puszta őrületét tárják fel” – tette hozzá. Mint mondta, ez az egész azokkal a műtétekkel kezdődött, amelyek során a férfiakat nővé operálták át és fordítva, ez azonban mára már odáig fajult, hogy a gender-ideológia szerint egy ember nemi identitása lehet „teljesen független” a testétől.

NAGYVILÁG

Címkék:

gender ideology, trans, usa