Megkeserítik a franciák életét a migránsok, már betegséget is terjesztenek – videó

A fővárosban hiába számolják fel a hatóságok az illegális migránstábort, már másnap újra sátrat vernek a bevándorlók, az egyik nagyváros külvárosában pedig azt kifogásolja a zöldpárt, hogy a polgármester nem hajlandó a bevándorlók integrálására.

NAGYVILÁG POLITIKA 2022. SZEPTEMBER 28. 11:10

Franciaországban egyre nagyobb problémát okoznak a migránsok mind társadalmi, mind egyészségügyi szempontból. A főváros szívében, az opera tőszomszédságában lévő Bastille tér apránként valóságos migránstáborrá alakult, egy júliusban készült felvételen jól látszik a téren felvert több tucatnyi sátor.

A sátrak teljesen egyformák, amiből arra lehet következtetni, hogy valamelyik migránsokat segítő egyesület vagy civil szervezet adományai. Ezt támasztja alá a prefektus által kiadott közlemény is, melyben az áll, hogy az Utopia 56 nevű civil szervezet 2022 tavasza óta folyamatosan tüntetéseket szervez a Bastille téren annak érdekében, hogy az úgynevezett kísérő nélküli kiskorú migránsok menekültstátuszt szerezzenek és elszállásolják őket.

A téren a nyárhoz képest nem történt javulás, épp ellenkezőleg, a prefektusi közleményből az is kiderül, hogy a migránsok között rüh-járvány tört ki a minap, ezért a hatóságok evakuálták a tábort. Az intézkedés azonban nem igazán volt hatékony, ugyanis a sátrak már másnap újból megjelentek, alig pár méterre a korábbi helyüktől, ezúttal a Boulevard Bourdon-on.

Nem csak a francia fővárosban okoznak egyre nagyobb gondot a migránsok, a Lyon Mag nevű helyi lap számolt be róla, hogy Lyon külvárosa, Francheville polgármesterének lemondását követelik zöldpárti politikusok. Az nem tetszik nekik, hogy a polgármester nem hajlandó eleget tenni az állam azon kérésének, hogy a Charial kórház épületét átalakítsa annak érdekében, hogy az ingatlanban migránsszállót alakítson ki.

Emmanuel Macron államfő még szeptember közepén a prefektusoknak tartott sajtótájékoztató keretében ismertette a kormány azon tervét, mely szerint a migrációs politika megreformálásával a bevándorlók jobb területi elosztására törekedne, vagyis az elnéptelenedett vidéki településekre költöztetné a migránsokat.

 

Ez azonban az ellenzék szerint egyáltalán nem jó ötlet, mivel nem integrálni kellene a migránsokat, hanem hazaküldeni. Ezen a véleményen van a Nemzeti Tömörülés nevű párt elnöke, Jordan Bardella is, aki egy interjúban azt mondta, hogy nem szeretné, ha az egész ország olyanná válna, mint a Párizzsal szomszédos hírhedt no-go zóna, Seine-Saint-Denis megye.

 

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

france, health, integration, lyon, migrants, paris, problems