Mesekönyvek bandabűnözésről és drag queenekről

A legújabb, „Hogyan legyek drag queen?” című mesekönyv mellett már olyan gyerekeknek szóló kiadványok is készülnek, amelyek segítik a kicsiket, hogy feldolgozzák a bandabűnözés miatt kialakult traumáikat.

NAGYVILÁG 2023. NOVEMBER 7. 11:15

Novemberben jelenik meg Svédországban az a 3-6 éves korig ajánlott mesekönyv, amely arról ad képet a kisgyerekeknek, hogy hogyan válhat valaki drag quenne.

A könyv Liamról szól, aki „olyan, mint bármelyik másik fiú”, és „iskolába jár, játszik a barátaival, és arról álmodik, hogy … drag queen lesz!”. Amikor pedig a szülei nem tudják, hogyan váljon drag queenné, Liam a „könyvtárbeli drag queenekhez” fordul segítségért.

A „Hogyan legyek drag queen?” egy fiktív útmutató minden, a drag iránt érdeklődő gyermek számára. Az óvodások követhetik Liamet, amint lépésről lépésre megtanulja a drag queen lét alapjait. Vagyis azt, hogy fiúként hogyan sminkelje magát, hogy öltözzön nőnek.

Minden lépés világosan le van írva szöveggel és képekkel, hogy könnyen követhető legyen, és hogy otthon is kipróbálhassa, milyen drag queen-nek lenni, írja a Samnytt svéd hírportál.

A könyv szerzője a 28 éves Remy Livang, valódi nevén Remy Joel Cindy Olsson, aki „nem binárisnak” vallja magát, és aki egyben a Cookies n Dragons könyvkiadó tulajdonosa is, amelynek kabalája a szivárványszínű sárkány, Greg.

A könyv óriási felháborodást keltett, a közösségi oldalakon rengetegen fejezték ki nemtetszésüket. Volt, aki a könyv kapcsán azt írta: „A pedofil-maffia tovább vadászik. Ideje lecsukni ezeket a s*ggfejeket”. Más szerint a helyzet egyre betegebb és betegebb, valaki pedig arra mutatott rá, hogy míg a LMBTQ-lobbi azt hangoztatja, hogy nem akarják befolyásolni a gyerekeket, addig mindent megtesznek azért, hogy a kicsiket a saját „pusztító életmódjuk felé tereljék”.

Ahogy arról a V4NA már többször beszámolt, egyre több olyan, gyerekeknek szóló könyv lát napvilágot, amely a gender- és transz-ideológiát terjeszti akár már az óvodások körében is, nem is szólva azokról a mesedélutánokról, amelyeket tranvesztiták tartanak a kicsiknek.

A svéd gyerekeknek azonban most egy másik könyv is készül, amely felkészíti őket arra, hogy milyen az új Svédország, ahol gyakoriak a bandaháborúk

írja a Samnytt.

A Svéd Polgári Készenléti Ügynökség (MSB) Svédország egyik legnagyobb gyermekjogi szervezetével, a Bris (Barnens rätt i samhället – „gyermekjogok a társadalomban”) szervezettel közösen dolgozik egy kiadványon, amely a gyermekeknek szól, és arra összpontosít, hogy az erőszak és a bandabűnözés egyre fiatalabbakat érint.

Mivel egyre több gyermeket toboroznak bandákba, és egyre több gyermek követ el nagyon súlyos bűncselekményeket, köztük gyilkosságokat, a Bris és az MSB szükségesnek találta, hogy a gyermekeket felkészítse a lehetséges helyzetekre.

„Azt tapasztaltuk, hogy sok gyerek aggódik a bandák erőszakossága miatt, és azon gondolkodik, hogyan érintheti ez őket vagy az ismerőseiket” – mondta Anna Toss, a projekt vezetője. Hozzátette, ez indokolja a kezdeményezést, hogy mentálisan is felkészítsék a gyerekeket arra, hogy a mai svéd társadalomban ez a helyzet.

Összességében arról van szó, hogy „segítünk a gyerekeknek, hogy jobban felkészüljenek a válsághelyzetre”.

A rendőrség, a Nemzeti Egészségügyi és Jóléti Hivatal és Stockholm városa is részt vesz a projektben, a kiadványt minden írni-olvasni tudó korú gyermekhez eljuttatják.

NAGYVILÁG

Címkék:

child, crime, gender ideology, lgbt