Most ez a legfontosabb a Biden-adminisztrációnak?

Egy belső feljegyzés szerint a Biden-adminisztráció arra utasította az Egyesült Államok vám- és határvédelmi szervének (CBP) munkatársait, hogy ne használják a férfi és női személyes névmásokat, csak a nemek szempontjából semleges nyelvezetet használjanak munkájuk során.

NAGYVILÁG 2023. NOVEMBER 29. 06:18

Nemrég szereztük meg a CBP dokumentumait, amelyben arra utasítják a határőrség dolgozóit, hogy munkájuk során csak a „woke” nyelvezetet használják, amikor az Egyesült Államokat megszálló személyekkel találkoznak – írta a Heritage Foundation nevű amerikai alapítvány Oversight Project nevű szervezete az X-en.

A nyilvánosságra került dokumentumok szerint az amerikai belbiztonsági minisztérium (DHS) útmutatása arra kéri a CBP munkatársait, hogy használják a „nemek szempontjából semleges nyelvezetet”, valamint az „önazonosított névmásokat és nevet” minden olyan civillel szemben, akivel kapcsolatba lépnek.

„Ne használja a „he, him, she, her” névmásokat mindaddig, amíg nincs több információja az egyénről”

– áll a feljegyzésben. Ezenkívül az útmutató óva int az olyan megszólítások használatától, mint például: „Mr., Mrs., Ms., Uram, Asszonyom.”

Vagyis a Biden-adminisztráció nem sajnálta az erőforrást arra, hogy útmutató készítsen a határőröknek arról, hogyan kell megszólítani a LMBQ illegális migránsokat.

Most, amikor az Egyesült Államok a déli határán történelmi jelentőségű illegális bevándorlási válsággal küzd, egy ilyen útmutató nyilvánvalóan felesleges és csak figyelemelterelés, egy szakszervezeti vezető szerint.

„Nem aggódhatunk amiatt, hogy megsértjük-e valakinek az érzéseit” – mondta az útmutató kapcsán Brandon Judd, az Országos Határőrségi Tanács elnöke a Just the Newsnak. „Szánjunk időt arra, hogy ezzel foglalkozzunk, ahelyett, hogy a tényleges törvényekkel foglalkoznánk, amelyeket [nekünk] be kellene tartani. Ez a ’woke mob’ (woke-horda)” – tette hozzá.

Mike Howell, a feljegyzést megszerző Oversight Project igazgatója még markánsabb véleményt fogalmazott meg:

„Azt hiszem, nem volt elég, hogy a Biden-kormányzat elárulta a határőrséget azzal, hogy szándékosan káoszt szabadít fel a déli határon. Most a radikális politikai vezetés ügynököket von be egy ’kényszerbeszéd-programba’, hogy az illegális idegeneket kedvenc névmásukon nevezzék”

– mondta Howell a Fox News-nak.

A feljegyzést a képviselőház belbiztonsági bizottságának elnöke, Mark Green képviselő a határválsággal küzdők megsértésének minősítette.

„A határőrség dolgozói olyan eszközöket és irányelveket követelnek, amelyek segítik őket munkájuk elvégzésében, ehelyett azonban kézikönyveket adnak át nekik” – mondta Green a The Daily Wire-nek.

„Ez gúnyt űz azokból, akik mindent megtesznek határaink biztonságának megőrzéséért”

– fogalmazott.

Mint ismert, a Biden-adminisztráció számos Donald Trump elnöksége alatt bevezetett szabályozást eltörölt, többek között megállították a határon lévő fal építését, és megváltoztatták a migránsvédelmi protokollokat (MPP). A kitoloncolások pedig ugrásszerűen csökkenni kezdtek. Ennek következtében soha nem látott migránsválság alakult ki a határon, de a befogadó államok és városok is roskadoznak a tömegek miatt.

NAGYVILÁG

Címkék:

border, lmbtq, migration, usa