Nagy-Britannia védelmi minisztere szerint hazája 2030-ra ismét háborúba keveredhet

A politikus emiatt növelné a katonai jellegű kiadásokat, ugyanis állítása szerint 2030-ra hazája ismét háborúba keveredhet más országokkal.

NAGYVILÁG 2023. FEBRUÁR 26. 09:52

Ben Wallace brit védelmi miniszter úgy véli, hogy az Egyesült Királyság 2030-ra ismét háborúban állhat, ezért szerinte a nemzetnek több közpénzt kell fordítania hadseregére, és fel kell készülnie a közelgő konfliktusra. „Az évtized végére konfliktus jön”, mondta Wallace a The Sun nevű lapnak. „Legyen az hidegháború vagy sem, a háború közeleg” – mondta a honvédelmi tárca vezetője.

A politikus kifejtette, Nagy-Britannia legjobb esélye az, ha jól felkészül az esetleges háborúra. „Csak fel kell ismernünk, hogy az elrettentéshez egyszerűen készen kell állnunk. Fel kell szerelni magunkat, és ki kell állni a barátaink és szövetségeseink mellett” – tette hozzá Wallace, aki szerint ennek érdekében a parlamentnek még több pénzt kellene a brit fegyveres erőkre fordítania.

„A világ veszélyesebb, nyugtalanabb és bizonytalanabb. A közpénzek nagyobb hányadát kell a védelemre fordítanunk. A szabadság nincs ingyen” – jegyezte meg a miniszter.

NAGYVILÁG

Címkék:

army, Great Britain, war