Nem jött be Greta jóslata, mégsem lett vége a világnak 2023-ra

Nem vált valóra Greta Thunberg rémálomszerű jóslata. A klímaaktivista 2018-ban azt állította, hogy 5 éven belül vége lesz az emberiségnek, nemrég azonban törölte az említett tweetet, miután nyilvánvalóvá vált számára, hogy 2023-ra sem lett vége a világnak.

NAGYVILÁG 2023. MÁRCIUS 13. 12:11

Nemrég Jack Posobiec amerikai aktivista közzétett egy képernyőképet Greta Thunberg 2018-as, mára már törölt tweetjéről, amely egy olyan cikkre mutatott, amely azt jósolta, hogy az emberek 2023-ra kihalnak, az emberi civilizáció pedig eltűnik a klímaváltozás miatt.

„Egy vezető klímakutató arra figyelmeztet, hogy az éghajlatváltozás ki fogja irtani az egész emberiséget, hacsak nem hagyunk fel a fosszilis tüzelőanyagok használatával a következő öt évben” – áll a posztban.

Posobiec 2023-as tweetjében azt kérdezte, hogy Thunberg miért törölte az eredeti posztját. A weboldal, amelyet Thunberg az eredeti tweetjében idézett, a gritpost.com, azóta elérhetetlenné vált.

Néhányan megjegyezték, hogy az eredeti poszt 2018 júniusában készült, így ahhoz, hogy az állítás valóban hamis legyen, még várni kell három hónapot. Mások megvédték Thunberget, és azt mondták, úgy értette, hogy öt éven belül tenni kell valamit, hogy megakadályozzák az emberiség esetleges kihalását.

Thunberg először 2018 augusztusában vált ismertté, amikor 15 évesen a svéd parlament előtt kezdett el tüntetni a klímaváltozás miatt. Tiltakozásaira péntekenként került sor, amikor ellógott az iskolából, hogy a tiltakozásával megmentse a bolygót.

NAGYVILÁG

Címkék:

enviromental friendly, greta thunberg