Szerb külügyminiszter: senki ne menjen Törökországba, terrorveszély fenyeget

Szerb külügyminiszter: senki ne menjen Törökországba, terrorveszély fenyeget

Ivica Dacic arra figyelmeztette a szerb állampolgárokat, hogy a következő hetekben terrortámadás történhet Törökországban, ezért, aki csak teheti kerülje el az országot. A külügyminiszter szerint a legnagyobb veszély Ankarában fenyeget.

NAGYVILÁG POLITIKA 2022. NOVEMBER 30. 14:55

Kerüljék azokat a helyeket, ahol sok ember tartózkodik

A szerb külügyminiszter a Tanjug hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy a Biztonsági Információs Szolgálat értesülései szerint a következő hetekben terrortámadások várhatók. A mostani információk szerint a török főváros, Ankara lehet a célpont. Ivica Dacic hozzátette: Törökország más vidékeit is támadások érhetik, éppen ezért arra kéri a szerb lakosokat, hogy amennyiben nincs halaszthatatlan ügyük, akkor a következő hetekben ne utazzanak az említett országba.

“Ha már ott tartózkodnak az állampolgáraink akkor azt ajánlom nekik, hogy kerüljék azokat a helyeket, ahol sok ember tartózkodik. Ilyenek a sétányok, a metrók, a busz- és vasútállomások, valamint a hasonló helyek” – szögezte le a külügyi tárca vezetője.

Dacic hozzátette: pusztán biztonsági szempontok miatt hozta nyilvánosságra ezeket az információkat. Úgy fogalmazott, az a kötelességük, hogy figyelmeztessék az embereket annak érdekében, hogy nehogy megtörténjen az, hogy valakik terrortámadást hajtanak végre, és ők nem osztják meg az erről szóló értesüléseiket – mondta.

Ivica Dacic aláhúzta: Szerbia és Törökország jó viszonyt ápol, s fejlődés tapasztalható a két állam kapcsolataiban.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

dacic, serbia, terror, turkey