Szülők tiltakoztak a lányokat zaklató transznemű nő ellen

A nagyvárosban tiltakozást szervezett szülők egy csoportja, miután egy magát transznemű nőnek valló biológiai férfi bement a helyi uszoda női öltözőjébe, majd kislányoknak mutogatta a nemi szervét.

NAGYVILÁG 2023. FEBRUÁR 3. 15:26

Nemrég szülők egy csoportja a kanadai Saskatoonban a polgármesteri hivatal előtt tiltakozott, miután egy transznemű nő állítólag meztelenül sétálgatott a helyi uszoda női öltözőjében.

Az esetről a nyilvánosság akkor szerzett tudomást, amikor egy aggódó szülő egy Facebook-csoportban írt az illetőről.

„Egy magát nőnek valló férfi a női öltözőben volt, és teljesen meztelenül mászkált. Törölköző, és alsónemű nélkül”

– írta a szülő, aki elmondta, hogy beszélt egy felügyelővel, és azt mondták neki, hogy bárki használhatja bármelyik öltözőt az alapján, hogy milyen neműként azonosítja magát.

A tiltakozás szervezője, Mark Friesen, a Twitteren közölte, hogy a -33 fok és a szél miatt néhányan talán távol maradtak a megmozdulástól, de hétvégére újabb tiltakozást terveznek, amire várják a most nem megjelenteket is.

„Nem állhatunk le, amíg nem változtatjuk meg a politikát Meg kell védenünk a gyerekeket”

– mondta a Friesen, aki emellett felszólította Charlie Clarkot, Saskatoon polgármesterét és Scott Moe tartományi miniszterelnököt, hogy cselekedjenek az ügyben.

„Charlie Clark és ez a városi tanács veszélybe sodorja a gyermekeinket a sokszínűséget erőltető politikával. Abba kell hagynunk, hogy feláldozzuk gyermekeinket és nőinket a liberális értékrend oltárán” – mondta Friesen.

A felszólításra reagálva a Moe-kormány együttérzését fejezte ki a szülőknek, majd gyorsan le is seperte az asztaláról a felelősséget, mondván hogy az ügy önkormányzati hatáskör, így a helyi szerveket kell megkeresni a panaszokkal.

NAGYVILÁG

Címkék:

canada, gender ideology, pedophilia, protest, trans