Újabb magyar általános iskolában derült fény szexuális visszaélésre

Nem a tizenöt éves szeretőjével dicsekvő magyar férfi ügye az egyedüli iskolai szexuális visszaélés, ami a közelmúltban történt.

NAGYVILÁG 2023. MÁRCIUS 8. 13:16

Újabb iskolai dolgozó követhetett el szexuális visszaélést kiskorú diák ellen Magyarországon. A Berettyóújfalui Tankerületi Központ a Magyar Nemzet című napilap kérdésére közölte, hogy tavaly tavasszal érkezett hozzájuk szülői bejelentés arról, hogy a fenntartásuk alá tartozó általános iskola pedagógusa abúzust követhetett el egy kiskorú diák ellen.

Mint írták, a jelzést követően azonnal mentesítették a pedagógust a munkavégzési kötelezettsége alól, és a rendőrségi feljelentést is megtették. A tankerület vezetőjének beszámolója szerint a rendőrség a kivizsgálást lezárta, és egy hónapja átadta az ügyet az ügyészségnek.

A megkereste a nyomozást felügyelő hatóságot is és azt a választ kapta hogy a Püspökladányi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályán nyomozás van folyamatban, amelynek során

egy személyt szexuális visszaélés bűntettének megalapozott gyanújával hallgattak ki gyanúsítottként.

Hozzátették: a gyanúsítottal szemben nem rendeltek el kényszerintézkedést, vagyis szabadlábon védekezik.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy tavaly egy nyolcadikos diák szülei tettek bejelentést arról, hogy gyermeküket az intézmény egyik pedagógus alkalmazottja elcsábította, és több alkalommal a késő délutáni órákban kettesben találkozott vele. A szülők elmondása alapján a pedagógus testi kapcsolatba is lépett a gyermekkel, tettét pedig nem is tagadta.