Újabb országban kezdték el csoportosan bántalmazni a fiatalokat a migránsok

Újabb északi országban kezdett el terjedni a jelenség, amely során migránsokból álló bandák megalázzák a fiatalokat. Egy nemrég előkerült videóban egy banda térdre kényszeríti, és gyalázza az áldozatot.

NAGYVILÁG 2023. MÁRCIUS 13. 09:10

A megalázó rablásokról általában videókat is készítenek az elkövetők, amelyet közzétesznek a közösségi médiában. A migránsok által elkövetett ilyen jellegű erőszak korábban csak Svédországban és Olaszországban volt jellemző, azonban a nemrég készített felvétel tanúsága szerint Finnországban is egyre nagyobb teret nyer a migránsok ilyesfajta bűnözési formája.

A napokban kezdett elterjedni a videó, amelyen egy bevándorlóbanda két finn fiút kényszerít térdre. A bandatagok lefilmezték, amint letérdeltetik a fiúkat, majd pedig válogatott megjegyzésekkel, többek között kurvának, és szuka fiúnak nevezik a sértetteket.

Az ilyen jellegű incidensek Svédországban az elmúlt időszakban már a mindennapok részévé váltak. Amint arról a V4NA is beszámolt, a svédországi Bromölla településen található iskola közelében egy migránsokból álló banda megtámadott egy iskolás gyereket, majd megverték. Az elkövetők mindezt videóra is vették, miközben megfenyegették, hogy megölik a családját.

A fiú apja a közösségi oldalán tette közzé a videót, azt remélve hogy az emberek segíthetnek azonosítani a támadókat. “A fiamat, Villet ma 5 ember megverte az iskolából hazafelé menet, az egész esetet nem filmezték le, de a verés egy részét igen. Két ember megrúgta őt, amikor a földön feküdt, a többit magad is láthatod…Ismerünk 3 embert, akik részt vettek ebben, de szeretnénk tudni, hogy ki vett még részt a fiam bántalmazásában. Kérem, tudassa velünk, ha bármilyen információ a rendelkezésére áll. Mindent jelentek a rendőrségnek!” – írta az áldozat apja.

Az migránsokból álló bandák azonban más menekült gyerekeket is bántalmaznak. Egyik alkalommal öt ukrán fiatal éppen focizott, amikor kettejüket, egy 12 és egy 17 éves fiút súlyosan megvert egy arab banda.

“Azért jöttünk Svédországba, hogy biztonságban legyünk, és akkor ez történik. Azt hittük, itt biztonságban leszünk. Most szeretnénk elköltözni, de hová menjünk? Tényleg így kell lennie? Hogy este hét óra után ne merj kimenni, mert félsz, hogy megvernek? Amikor elhagytam Ukrajnát, még nem is féltem, de most már igen”

– mondta egy ukrán nő, aki a 4 éves kislányával szintén a környéken él.

Korábban a migránsok attól sem riadtak vissza, hogy elrabolják a kiszemelt áldozataikat. Nemrég három Stockholmban élő török és marokkói származású emberrablót vádoltak meg egy 15 éves lány elrablásával, súlyos testi sértéssel és hivatalos személyek elleni erőszakkal. Az eset 2020 novemberében történt, amikor a banda elrabolt, bántalmazott és megkínzott egy svéd lányt.

A gyereket a földön húzták, ráncigálták és fogva tartották, cigarettát nyomtak el rajta és leköpték, eközben sorozatosan ököllel arcon ütötték és rugdosták, a fejét pedig egy fa törzséhez csapkodták.

Arra is kényszerítették a svéd lányt, hogy vetkőzzön le, miközben filmre vették mindezt. Ezek után pedig megfenyegették, hogy amennyiben feljelentést tesz a rendőrségen, akkor nyilvánosságra hozzák a filmet.

A lány szerencséjére a helyi lakosok meghallották a segélykiáltásait, és hívták a rendőrséget. Az egyik szemtanú saját bevallása szerint azt is látta, hogy a banda letépte a lány ruháit.

Sajtóinformációk szerint az egyik elkövető ismert volt a hatóságok előtt, mert már 13 évesen is erőszakos volt a társaival, ráadásul az is kiderült róla, hogy kábítószerfüggő.

NAGYVILÁG

Címkék:

childrens, finland, gang violence, migration, sweden