Zsidók megölésére és Izrael elpusztítására taníthatják a gyerekeket

Zsidók megölésére és Izrael elpusztítására taníthatják a gyerekeket

A nyugati országok által finanszírozott palesztin iskolákban egy jelentés szerint rendszeresek a zsidók meggyilkolására való felszólítások, illetve az Izrael elleni uszítás.

NAGYVILÁG 2023. MÁRCIUS 16. 13:11

Az Institute for Monitoring Peace and Cultural Tolerance in School Education (IMPACT-SE), egy palesztin tankönyveket elemző izraeli megfigyelőszervezet az U.N. Watch nonprofit szervezet által közösen készített jelentés több tucatnyi olyan esetet talált, amikor az ENSZ Palesztin Menekülteket Segítő és Munkaügyi Ügynöksége (UNRWA) tanárai és munkatársai dicsőítették a zsidók, illetve az Izrael állam elleni erőszakot. Mindezt annak ellenére, hogy az ügynökség többször is ígéretet tett arra, hogy zéró toleranciapolitikát alkalmaz a kérdésben.

A dokumentum szerint az ENSZ-ügynökség munkatársai és iskolái a Gázai övezetben és Ciszjordániában rendszeresen zsidók meggyilkolására szólítanak fel, és olyan tananyagokat készítenek, amelyek dicsőítik a terrorizmust, démonizálják az izraelieket és antiszemitizmusra bátorítanak.

A jelentés 133, az ENSZ szervezete által foglalkoztatott oktatót és alkalmazottat azonosított, akikről kiderült, hogy a közösségi médiában az erőszakot népszerűsítették, valamint további 82 UNRWA-tanárt és több mint 30 UNRWA-iskolához kapcsolódó egyéb alkalmazottat, akik részt vettek gyűlöletkeltő tartalmak megfogalmazásában, felügyeletében, jóváhagyásában, nyomtatásában és terjesztésében a diákok számára.

A Biden-kormányzat egyik első intézkedése volt, hogy határozatot hozott az UNRWA finanszírozásának folytatásáról, miután a Trump-kormányzat helyrehozhatatlan hibák miatt minden támogatást megvon az ügynökségtől.

Decemberben Biden újonnan kinevezett palesztin ügyekért felelős amerikai különmegbízottja, az Izrael-ellenes Hady Amr azzal dicsekedett, hogy a kormányzat felemelte a palesztinok ügyét, részben az UNRWA-nak folyósított több százmillió dolláros finanszírozással.

„Az elmúlt 18 hónapban mintegy 680 millió dollárt adtunk az UNRWA-nak, és továbbra is elkötelezettek maradunk a szervezet támogatása mellett” – mondta Amr, és hozzátette, hogy az Egyesült Államok most az ügynökség legnagyobb adományozója. Izrael most az UNRWA végleges bezárását követelte, konfliktus szítására és a szervezet terrorista kapcsolataira hivatkozva.

Azonban a palesztinok nem csak a gyerekeket oktatják a zsidók megölésére. Március elején egy Telegram-csatornán közzétettek egy videoklipet, ami a kávézókban civilek, kifejezetten zsidók ellen elkövetett támadásokról oktat, és arról, hogy hogyan kell harcolni az izraeli rendőrséggel vagy katonasággal.

NAGYVILÁG

Címkék:

antisemitism, palestina, united nations