Antiszemita támadások Nagy-Britanniában az izraeli konfliktus miatt

A szigetországban nincsenek biztonságban a zsidók.

POLITIKA 2023. OKTÓBER 9. 13:57

London egyik népszerű zsidó negyedében vasárnap este megrongáltak egy kóser éttermet, egy közeli hídra pedig palesztinbarát graffitiket fújtak a Hamász palesztin terrorszervezet katonái által koordinált Izrael elleni támadásokat követően. Az észak-londoni Golders Greenben található étterem ablakát betörték, míg a „Free Palestine” (Szabad Palesztina) feliratot graffitivel fújták fel egy alig néhány méterre lévő hídra – hívja fel a figyelmet a Remix News portál.

Sadiq Khan, London polgármestere a közösségi oldalán elítélte el a támadásokat, és hangsúlyozta, hogy nincs tolerancia a gyűlölettel szemben a fővárosban.


Az antiszemita támadások néhány órával azután történtek, hogy több ezer muszlim vonult ki a brit utcákra, hogy megünnepelje a Hamász fegyvereseinek váratlan betörését izraeli területre, és az azt követő válogatás nélküli mészárlást civilek ellen, köztük a Supernova zenei fesztivál 260 résztvevője ellen nem messze a Gázai övezettől.


A brit zsidók attól tartanak, hogy a hétvégi izraeli-palesztin határon történt eseményeket követően megnő az antiszemita támadások száma, ezért a Metropolitan Police vasárnap közleményt adott ki, amelyben bejelentette, hogy a közösség további védelme érdekében növeli jelenlétét London utcáin.

POLITIKA

Címkék:

israel, jewish, palestine, uk