Letartóztatták a már korábban is botrányba keveredett baloldali polgármestert

Az adóhivatal költségvetési csalás miatt indíthatott ellene. Gyenes Levente azután vált országosan ismert politikussá, hogy pikáns képek jelentek meg róla, ahogy egy meztelen nőről fehér port szív fel.

POLITIKA 2022. SZEPTEMBER 15. 18:36

A Magyar Nemzet című lap információi szerint a NAV nyomozói a napokban őrizetbe vették, majd a bíróság csütörtökön le is tartóztatta a magyarországi település, Gyömrő baloldali polgármesterét, Gyenes Leventét és társait. Úgy tudják, az ügyben bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt van folyamatban eljárás.

A napokban hatósági személyek jelentek meg Gyömrő polgármesterének otthonánál – tájékoztatta a Magyar Nemzetet az egyik helyi lakos. A lap megtudta, hogy a politikusnál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói jártak. Információik szerint öt társával együtt őrizetbe is vette a NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága Gyenes Leventét, Gyömrő baloldali polgármesterét. Csütörtökön Gyenest és társait harminc napra nem jogerősen le is tartóztatta a Szombathelyi Járásbíróság.

A Magyar Nemzet kereste a nyomozást felügyelő Vas Megyei Főügyészséget, ők annyit mondtak, hogy hat személyt csütörtökön valóban letartóztatott a bíróság, és

az ügyben bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt rendeltek el nyomozást.

Érdeklődtek a Gyömrői Polgármesteri Hivatalnál, de ők nem tudtak az ügyben tájékoztatást adni.

Gyenes Levente azután vált országosan ismert politikussá, hogy

pikáns képek jelentek meg róla, ahogy egy meztelen nőről fehér port szív fel.

A polgármesterről azt is tudni lehet, hogy nem veti meg a luxust, hiszen a Kontra korábban kiderítette, a fővárosi közműcégek vezetőjével, Mártha Imrével Ibizán, a Hard Rock Hotelben nyaralt. A szálláshelyen akár ezer euró is lehet egy éjszaka ára.

Gyenest évekkel ezelőtt a Szegedi Ítélőtábla mondta ki bűnösnek folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége miatt, amiért kilenc hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, helybenhagyva az elsőfokú ítéletet. Az úgynevezett „számlagyáras” perben Gyenes Levente a hetedrendű vádlott volt. A hatályos jogszabályok szerint a képviselő-testületnek méltatlansági eljárást kellett volna indítania polgármestere ellen, ezt nem megvárva Gyenes benyújtotta lemondását, de 2019-ben végül újraválasztották.

POLITIKA

Címkék:

Hungary, left, mayor, scandal