Sok kárt okozott az EU a lengyel képviselő szerint

A Magyar Nemzet napilap szemlézte az Európai Parlament keddi ülésén elhangzottakat.

POLITIKA 2022. NOVEMBER 23. 09:17

A keserű igazság az, hogy az Európai Parlament sok kárt okozott Európában. Azt a hamis üzenetet küldte, hogy az európai démoszt képviseli. Azonban nincs és nem is lesz európai démosz – kezdte beszédét Ryszard Legutko lengyel európai parlamenti képviselő, az Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsalád EP-frakcióvezetője azon a keddi strasbourgi ülésen, amelyen az Európai Parlament elődje, az Európai Szén- és Acélközösség közgyűlésének hetven évvel ezelőtti, 1952-es megalakítására emlékeztek.

Ryszard Legutko szerint a parlament „szégyentelen pártoskodással fertőzte meg Európát, és ez a fertőzés annyira ragályossá vált, hogy átterjedt más intézményekre, például az Európai Bizottságra is. Az Európai Parlament feladta alapvető feladatát, az emberek képviseletét. Ehelyett az úgynevezett európai projektet megvalósító gépezetté vált, és ezzel választók millióit idegenítette el”.

Gúnyos tapsolás, bekiabálások és pfujolás közepette a lengyel politikus kifejtette: az EP a baloldal politikai eszközévé vált, hogy az monopóliumát minden eltérő nézettel szemben heves intoleranciájával érvényesítse.

Az Európai Parlament csak kvázi parlament, mert elutasítja a parlamentarizmus alapvető elvét, nevezetesen az elszámoltathatóságot

jelentette ki a lengyel európai parlamenti képviselő, aki ezután megjegyezte hogy abszurd az a gondolat, hogy spanyol, német vagy francia képviselők a magyar társadalomnak diktálhatnak valamit, amelynek nem tudnak elszámolni, és ami miatt a magyarok nem tudják őket felelősségre vonni.


A lengyel politikus felszólalását Hidvéghi Balázs, a Fidesz magyar kormányzópárt európai parlamenti képviselője is megosztotta, amihez hozzáfűzte hogy Ryszard Legutko lengyel képviselő, a Jagelló Egyetem professzora kíméletlen őszinteséggel szembesítette a baloldali politikusokat a saját rombolásukkal. Kapott is azonnal pfujolást, gúnyos mosolyokat és dühös bekiabálásokat. Csak egyvalamit nem: cáfolatot.

Közleményében a Fidesz európai parlamenti delegációja is úgy vélte: az EP

egy ideológiai és politikai nyomásgyakorló szervezet lett, amely a rá vonatkozó rendelkezéseket folyamatosan figyelmen kívül hagyja, a hatásköreit jogellenes módon, a végletekig kívánja bővíteni.

POLITIKA

Címkék:

eu, european parliament, Hungary, poland