A transz nők is lehetnek anyák a liberálisok szerint

Az amerikai Anyák napján is tevékenykedtek a transz aktivisták, többen is azt állították, hogy a transz nők is lehetnek anyák, ennek megfelelően pedig a befogadás jegyében a Szülők napját kéne ünnepelni.

NAGYVILÁG 2023. MÁJUS 15. 16:14

Újabb fronton támadják az anyákat, és újabb fronton akarják a liberálisok felszámolni az anyaság intézményét. Egy, az interneten megosztott videóban egy magát nőként azonosító biológiai férfi azt magyarázza, hogy Amerikának „Szülők napját” kellene tartania, nem pedig Anyák napját, ugyanis az nem eléggé befogadó.

„Az évnek két különböző ünnepnapja is van, amit megkérdőjelezek. Van az Anyák napja és az Apák napja. Transz személyként, transz nőként melyiket ünnepeljem? Nem érzem magam apának. Holnap van Anyák napja, anyának érzem magam, de ki fog ünnepel engem?” – tette fel a költői kérdést a férfi.

„Csak őszintén szeretném tudni, hogy vannak-e más emberek is, akik nem tudják, melyikbe tartoznak. Anya vagy apa vagy? Hol van a Szülők napja? Miért nem lehet egyszerűen Szülők napja? Mintha olyan szülő lennék, akit nem érdemes ünnepelni. Miért kell vagy az egyiknek, vagy a másiknak lennem?” – panaszkodott a transznemű nő.

Egy másik videóban egy magát nőként azonosító férfi beszélget a lányával arról, hogy ő az anyukája.

Az Anyák napja az elmúlt években egyre inkább a szélsőbaloldali aktivisták célpontjává vált. Ahogy arról a Breitbart News tavaly beszámolt, a Calvin Klein odáig ment, hogy Anyák napi kampányának részeként egy terhes transznemű férfit mutatott be.

A divatmárka azt állította, hogy az új családok valóságát akarja bemutatni az Anyák napja tiszteletére. A kampányban Roberto Bete, egy brazil transznemű valóságshow-sztár póló nélküli fotói szerepelnek, aki a fotózás idején terhes volt. A fotókon Bete fedetlen hassal és műtéti hegekkel pózol a házastársával, Erika Fernandes tetoválóművésszel.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Transcendendo amor (@roberto_bete) által megosztott bejegyzés

Azonban nem ez volt az első eset, amikor megpróbálták eltüntetni az „anya” és az „apa” szavakat. Amint arról már a V4NA is beszámolt, Jean-Marc Bonnaffous alpolgármester bejelentette, hogy a franciaországi Marseille városa frissíti az anyakönyvi formanyomtatványokat, a közigazgatási dokumentumokat és a házassági anyakönyvi kivonatokat, hogy az állami törvényekkel összhangban befogadóbbá váljanak.

A nyomtatványok módosítása mellett mintegy 300 anyakönyvvezetőt továbbképzésekre küldtek, ahol LMBTQ témában érzékenyítő tréningeken kellett részt venniük.

A francia parlament egyébként már 2019-ben megszavazta, hogy az iskolai űrlapokról töröljék az anyát és az apát, és „szülő 1” illetve „szülő 2” kifejezésekkel helyettesítsék a kifogásolhatónak ítélt szavakat.

Az Egyesült Államokban sem jobb a helyzet, a kormányzati szervek is dolgoztak az „anya” szó eltűntetésén. Korábban egy tervezet szerint 200 millió dollárt akartak elkülöníteni az anyák halálozási mutatóinak csökkentésére. A tervezetben azonban akkor az anyákra úgy hivatkoztak, mint “szülő emberek”. A kifejezést már korábban is többen használták, és a célja, hogy teret engedjenek a nem bináris egyéneknek, akik nem nőként azonosítják magukat, de szülhetnek, vagy szülni akarnak.

NAGYVILÁG

Címkék:

gender ideology, mother, trans ideology