Invázió: Párizsban egy tévéstáb kamerája előtt ugrott ki egy patkány egy járókelő ruhájából – videó

Invázió: Párizsban egy tévéstáb kamerája előtt ugrott ki egy patkány egy járókelő ruhájából – videó

A francia főváros évek óta küzd a patkányinvázióval. A rágcsálók mindenhol jelen vannak, beleesznek a kínálópultban lévő ételekbe és belemásznak a metrón utazók ruhájába. Egy idén megjelent lista szerint a két legnagyobb francia város, Párizs és Marseille a világ tíz, patkányok által leginkább fertőzött városa között van.

NAGYVILÁG POLITIKA 2022. NOVEMBER 30. 12:32

Aggasztó a helyzet a francia fővárosban, Párizst ugyanis ellepték a patkányok. A jelenség nem új keletű, évek óta tart: a patkányinvázió akkora problémát jelent a francia fővárosban, hogy a főpolgármester, Anne Hidalgo 2020-as kampányában is szerepelt a rágcsálók kiirtása. Ennek egyik fontos lépése volt, hogy olyan zárt, fémből készült szemeteseket helyeztek el az utcákon, amelyekből nem tudják kiszedni a kártevők a kidobott ételt. Az RMC francia csatorna értesülései szerint a városvezetés 3200 ilyen kukát helyezett el, a telepítés több mint hárommillió euróba került.

A költséges beruházás azonban nem bizonyult elegendőnek ahhoz, hogy megfékezzék a francia fővárosban a rágcsálók további szaporodását. Amint arról hírügynökségünk korábban beszámolt, a francia orvostudományi akadémia közleményt adott ki, melyben a tudósok arra hívják fel a figyelmet, hogy mennyi veszélyt jelent a patkányok jelenléte a francia fővárosban. Egy idén megjelent lista szerint a két legnagyobb francia város, Párizs és Marseille a világ tíz, patkányok által leginkább fertőzött városa között van. A fővárosban a patkánypopuláció mintegy 6 milliós, ami azt jelenti, hogy egy lakosra 1,75 patkány jut, a lista tizedik helyén álló Marseille-ben pedig mintegy 1,5 millió patkány van, ami lakosonként 1,5-1,7 példányt jelent. Vagyis a két legnagyobb francia városban több a patkány, mint a lakos.

Az elmúlt időszakban több alkalommal is sikerült lencsevégre kapni egy-egy rágcsálót. Egy júliusi felvételen az látható, amint egy patkány kényelmesen falatozik egy bisztró pultjában elhelyezett pizzából.

Az emberek már a tömegközlekedési eszközökön és az utcán sincsenek biztonságban. A CNews hírtelevízió egyik munkatársa egy nővel készített interjút teljesen más témában. Az interjú közben a hölgy közölte, hogy van valami a ruhájában, majd, mikor levette a kabátját, annak ujjából kiugrott egy patkány, egyenesen bele a szatyrába.

A CNews beszámolója alapján az interjúban szereplő hölgy épp a metróból jött fel, mielőtt a riporter megállította, ám a beszélgetésnek gyorsan vége lett a patkány miatt. A riporter először egérnek hitte a szatyorban lévő állatot, de hamar kiderült, hogy valójában egy patkányról van szó. A rágcsáló a kamera előtt elszaladt, miután kiengedték a szatyorból.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

danger, france, invasion, paris, rats