Ismét a muszlimokat helyezi előtérbe a közmédia

A közmédia a minden állampolgárt érintő magas élelmiszerárakkal foglalkozott, azonban egy teljesen más megközelítésből. Azt próbálták ugyanis bemutatni, hogy ez a helyzet miként érinti a ramadánt tartó muszlimokat.

NAGYVILÁG 2023. ÁPRILIS 3. 16:15

A svédek adójából finanszírozott állami televízió úgy tűnik, hogy küldetésének tekinti, hogy Svédország szerves részeként mutassa be az iszlám vallást. Legutóbbi jelentésében az SVT e célból azzal foglalkozik, hogy a magas élelmiszerárak hogyan érintik az ország mélyen vallásos muszlimjait a ramadán böjti hónapjában, hívja fel rá a figyelmet a Samnytt svéd hírportál.

Az SVT riportjában, amelyben több Svédországi muszlim tört svéd nyelven arra panaszkodik, hogy mennyire drágává váltak az általuk is fogyasztott élelmiszerek, kiemelték azoknak a kiskereskedőknek a kezdeményezését, akik a ramadánhoz igazítják a különleges akcióikat. Megszólaltatják az egyik bolt tulajdonosát is, aki elmondta, hogy az üzletükben a Ramadán alkalmából olyan akciókat vezettek be, amivel szinte nagykereskedelmi áron juthatnak hozzá az emberek a termékekhez.

Ahogy arról a V4NA is beszámolt, nem csak Svédországban, hanem Franciaországban is egyre több üzlet, üzletlánc készült különleges akciókkal a ramadán alkalmából. Ez abból a felmérésből derült ki, amelyet a franciaországi muszlim közösség fogyasztóinak védelmére összpontosító Al-Kanz blog készített. Körképükben bemutatták, hogy több üzletlánc készült halal termékek akciójával, különleges ramadán akciós újsággal, sőt, valahol arab nyelvű felirattal is köszöntötték a muszlimokat.

NAGYVILÁG

Címkék:

economy, ramadan, sweden