Szabályozná a kormány a transzneműek oktatásban elfoglalt helyzetét

A brit kormány arra kötelezné a tanárokat, hogy jelezzék a szülők számára, ha gyermekükön a transzneműség jeleit tapasztalják.

NAGYVILÁG 2023. ÁPRILIS 18. 13:29

Rishi Sunak miniszterelnök nemrégiben tett kijelentése, miszerint a nők 100 százalékának nincs pénisze, az elkövetkező hónapokban több hivatalos dokumentumban is meglátszódhat. A kormány ugyanis a hírek szerint új, a nemek közötti egyenlőségre vonatkozó útmutatást készít az ország iskolái számára, írja a Breitbart.

A javasolt iránymutatás előírná az iskolák számára, hogy tájékoztassák a szülőket, ha gyermekük a transzneműség jeleit kezdi mutatni, például azt mondja, hogy szeretné megváltoztatni a nemét, elkezdi az ellenkező neműek ruháját viselni, vagy követeli, hogy másik nemű nevet használhasson.

A dokumentum – amelyet jelenleg az oktatási minisztérium dolgoz ki – azt is előírná az iskoláknak, hogy a magukat másik neműként azonosító gyerekeket ne engedjék be az ellenkező neműek öltözőjébe vagy zuhanyzójába.

Az iskolai sportokra is kiterjednének a szabályozások. A kormány a hírek szerint megtiltaná, hogy a tanulók biológiai nemükkel ellentétes tanulókkal versenyezzenek. A jelek szerint azonban az olyan sportágakra, amelyek nem járnak fizikai kontaktussal, kevésbé szigorú szabályok vonatkoznak majd.

A Policy Exchange agytröszt nemrégiben végzett felmérése szerint egyébként Angliában jelenleg tízből négy középiskola engedélyezi a gyermekek nemváltoztatását a szülőkkel való konzultáció nélkül, így az ország egyes területein komoly vita alakulhat ki az új irányelvek miatt.

NAGYVILÁG

Címkék:

gender ideology, Great Britain, rishi sunak, trans