A miniszterelnök szerint sincs pénisze a nőknek

A brit kormányfő nemrég megerősítette, hogy egy nő sem rendelkezik férfi nemi szervekkel.

NAGYVILÁG 2023. ÁPRILIS 17. 14:39

A brit, konzervatív párti miniszterelnök, Rishi Sunak egy interjúban megerősítette a korábban is hangoztatott véleményét, miszerint a nők 0 százaléka rendelkezik pénisszel.

Annak ellenére, hogy sokak számára nyilvánvaló egy ilyen megállapítás, az Egyesült Királyság egyes baloldali képviselői nem támogatják a pénisz nélküli nőkről szóló véleményeket. A brit Munkáspárt elnöke, Keir Starmer például azt gondolja, hogy csak a nők 99,9 százalékának nincs pénisze. A skót parlament egyik zöldpárti képviselője szerint pedig a szexuális erőszakért börtönbe került biológiai férfiaknak joguk van ahhoz, hogy a börtönben nőknek identifikálják magukat. A Skót Nemzeti Párt egy tagja a múlt héten szintén azzal állt elő, hogy a biológiai férfi nemi erőszaktevők számára lehetővé kellene tenni, hogy ha nőként azonosítják magukat, akkor női büntetés-végrehajtási intézményekben raboskodjanak.

„Úgy gondolom, hogy minden transz személynek meg kellene kapnia a valódi nemét elismerő dokumentumokat, ami jogilag elismeri azt, amit mi többiek teljesen természetesnek veszünk” – jegyezte meg Maggie Chapman, az SNP skót parlamenti képviselője a kérdéssel kapcsolatban.

Chapman egyébként azt is tagadta, hogy az egyik hírhedt erőszaktevő, aki transzneműként azonosítja magát, Adam Graham csak azért változtatta meg a nemi identitását, mert nem férfi, hanem női börtönben akarta letölteni a büntetését. A két nő megerőszakolásáért elítélt Graham most az Isla Bryson névre hallgat, bár állítólag a nemváltoztatása, és a női börtönbe való áthelyezését követő felháborodás miatt kiköltöztették egy női börtönből.

NAGYVILÁG

Címkék:

gender ideology, rishi sunak, trans lobby, united kingdom