Orbán Viktor: Az ország történetének legnagyobb gazdasági akcióterve készül

Jövő hét kedden jelentik be Magyarország történetének legnagyobb gazdaságélénkítő csomagját, mondta el Orbán Viktor magyar miniszterelnök. Elmondta, a cél a munkahelyek megtartása, és új munkahelyek teremtése annak érdekében, hogy az ország ne kanyarodjon vissza a segélyalapú gazdasághoz. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy az egészségügyi dolgozók plusz juttatásban részesülnek, és hogy jövő hét szerdán hoznak döntés a kijárási korlátozással kapcsolatban is.

GAZDASÁG POLITIKA 2020. ÁPRILIS 3. 08:53

Ötszázezer forintos (kb. 1400 euró) plusz juttatásban részesülnek az egészségügyi dolgozók Magyarországon munkájuk elismeréseként, mondta el a magyar miniszterelnök.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy jövő héten mutatják be a gazdasági válság kezelésére összeállított gazdaságélénkítő csomagot. Ennek célja, hogy megtartsák a munkahelyeket, és újakat teremtsenek annak érdekében, hogy Magyarország ne kanyarodjon vissza a segélyezések időszakába. „Mert a segélyezés végén hitelt kell felvenni, abból eladósodás következik”. És van a másik út, a munka alapú gazdaság, ahol munka, önmegbecsülés, függetlenség és büszke élet van, mondta. „Ezt nem lehet feladni”, az ország eddigi terveit nem szabad feladni, csak az új helyzetben máshogy kell megközelíteni, jelentette ki.

A húsvét közeledtével a miniszterelnök azt is elmondta, szerdán döntenek a kijárási korlátozással kapcsolatban, ami jövő hét szombatig van érvényben, és dönteni kell, hogy fenntartják-e vagy sem. „Ha a kényszer rávisz, megtesszük”, fogalmazott. Hozzátette, a húsvét, amely egy családi ünnep, „vinné az embert a lába, a szíve”, de „ez most aligha lesz lehetséges” vagy csak szigorú korlátozások között.

GAZDASÁG POLITIKA

Címkék:

coronavirus, economy, Hungary, viktor orban