Kinyittatott egy éttermet magának a Matteo Salvinit meghurcoló bíró

Kinyittatott egy éttermet magának a Matteo Salvinit meghurcoló bíró

Megszegve a korlátozásokat kinyittatott magának egy éttermet, hogy a lányával ebédelhessen a bíró, aki Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter ügyét tárgyalja.

POLITIKA 2021. FEBRUÁR 17. 09:30

Nunzio Sarpietro bíró tárgyalja Matteo Salvini ügyét, melyben azért akarják felelősségre vonni a Liga vezetőjét, mert tavaly nyáron, még belügyminiszterként megakadályozta, hogy kikössön az olasz parti őrség Bruno Gregoretti nevű hadihajója fedélzetén 131 illegális bevándorlóval.

Sarpietro bíró emberrablás vádjával vizsgálja az ügyet jelenleg is, írja az Il Tempo. Bár az ügyész kétszer kérte a Liga vezetőjének felmentését, Sarpietro úgy döntött, hogy meghallgatja az ügyben érintett összes minisztert, ezzel lassítva a nyomozás lezárását. 

Nemrég egy újságíró egy híres halétteremben szúrta ki a bírót, aki éppen ott ebédelt. Ezt azonban a szigorú járványügyi intézkedések tiltják, az éttermek nem fogadhatnak vendégeket.

Az újságíró ezért felelősségre vonta az egyébként üres étteremben ülő bírót, aki a lányával és egy másik fiatalemberrel maszk nélkül étkezett. 

„A pandémia közepén egész Olaszország küszködik, az éttermek zárva, ön meg egy étteremben eszik?” – kérdezte a bírót, aki azzal védekezett, hogy „ez az egyetlen hely, ahol nyugodtan találkozhatok a lányommal.”

A bíró megpróbálta csökkenteni az ebéd jelentőségét azzal, hogy azt mondta: „Csak egy csepp bort és három hideg ételt ettünk”. 

Az étterem tulajdonosa, Stefano Chinappi az újságírónak azt mondta, nehéz helyzete miatt engedte a bírónak, hogy az üzletben ebédeljen. „Három embert ültettem le, mert elviselhetetlen ez a helyzet”, fogalmazott.

Hozzátette, hogy az ebéd valójában valamivel összetettebb volt, mint egy „csepp bor és három hideg étel”. Az igazság szerint „halat, garnélarákot, és tenger gyümölcseit rendeltek”.

POLITIKA

Címkék:

italy, judge, lockdown rules, matteo salvini