Hanyatló német közbiztonság: az utcai lövöldözés összes gyanúsítottja szabadlábon van

Hanyatló német közbiztonság: az utcai lövöldözés összes gyanúsítottja szabadlábon van

A bevándorlók és a motorosok közötti leszámolás során négyen megsebesültek. A rendőrség legalább 15 embert gyanúsít, akik ugyanakkor azóta is szabadlábon vannak.

NAGYVILÁG POLITIKA 2022. MÁJUS 9. 14:23

Egy motorosokból és egy bevándorlókból álló banda közötti vita fajult utcai lövöldözésbe a németországi Duisburg belvárosában. Az összecsapás során legalább 19 lövést adtak le, és többen megsérültek. Egy járókelő videóra vette az eseményeket és megosztotta a közösségi oldalon.

A rendőrség legalább 15 embert gyanúsít az ügyben. „Az elkövetők nem érezhetik magukat biztonságban. A bűncselekményekkel kapcsolatban határozottan és a jogállamiság minden eszközével fellépünk” – mondta Christina Wehner, Duisburg főügyésze. Kiderült azonban, hogy a lövöldözés óta minden gyanúsított szabadlábon van. Stephan Brandner, az Alternatíva Németországért (AfD) párt szóvivő-helyettese szerint a bevándorló családok által dominált szervezett bűnözés kihasználhatja a nehéz németországi gazdasági helyzetet. Hozzátette, hogy

„A vadnyugat tegnap este ismét megmutatta brutális oldalát, amikor Duisburgban egy lövöldözésben mintegy száz férfi fordult egymás ellen a klánok miliőjéből. Lövések dördültek, és legalább négy klántag súlyosan megsérült. A rendőrség és a katasztrófavédelem csak a szokásos gyanúsítottak után takaríthatott és végezhetett kárelhárítást. A bűnözők a klánt az állam fölé helyezik, és megvetik Németországot. Ezt újra és újra megmutatják az olyan lövöldözésekkel, mint a duisburgi”

-fogalmazott Brandner, majd Nancy Faeser szövetségi belügyminisztert bírálta amiatt, mert napjainkban is előfordulhatnak ilyen erőszakos atrocitások. A Ruhr-vidéken egyébként is már évek óta problémát jelent a klánbűnözés.

De nem csak a bandaháborúk kezelésében gyengélkedik a szövetségi Belügyminisztérium. A V4NA is beszámolt a napokban arról, hogy több nagyvárosban erőszakoskodtak a baloldali szélsőségesek. A legsúlyosabb atrocitás Erfurtban történt, ahol a maszkos támadók berontottak egy ruhaboltba, majd a földre tepertek egy nőt és gumibottal ütni kezdték a fejét, végül paprika spray-vel lefújták az arcát. Az áldozat egy édesanya, aki öt éve dolgozik az üzletben. Elmesélte, hogy a kék maszkot viselő támadók farmernadrágot kerestek. Az utolsó emléke az volt, hogy megmutatta nekik a nadrágokat, a következő, amire emlékszik pedig az volt, hogy gumibottal ütik.

“A földön feküdtem, nagyon hangosan kiabáltam segítségért, azt hittem, hogy az ajtó nyitva van, és a járókelők meghallják, de senki sem jött”

-mesélte a nő, aki azt is elmondta, hogy végig arra gondolt, hogy a gyereke érdekében túl kell élnie a támadást.

A hatóság szerint összehangolt akcióról lehet szó, mert az erfurtival szinte azonos időben más városokban is hasonló támadásól számoltak be az áldozatok. Bár a rendőrség nyomozást indított az ügyben, eddig egyetlen elkövetőt sem sikerült elfogni. Érdekes egybeesés, hogy Nancy Faeser belügyminiszter mielőtt elfogadta volna a tárca vezetését, egy vendégcikket írt az Antifasiszták Szövetségének (VVN-BdA) magazinjában. Az ügy azért is különösen érdekes, mert

a belügyminiszter többek között az alkotmány védelméért felel, miközben az alkotmány ellenségeinek tekintett csoport folyóiratában publikált.

Az Antifasiszták Szövetségét a Bajor Alkotmányvédelmi Hivatal a legnagyobb baloldali szélsőséges befolyású szervezetnek minősítette. Az Antifa gyakran az erőszakos tüntetéstől sem riad vissza, az utcai összecsapásokra eleve felszerelkezve érkeznek. Vannak, akik gázspray-t, késeket, láncokat tartanak maguknál, és használják is ezeket a veszélyes eszközöket. Az erőszak tehát a szemükben engedélyezett, ha számukra elfogadhatatlan ideológiát hirdető csoportok tagjai ellen lépnek fel. Világszerte több erőszakos tüntetésen megjelentek az elmúlt években, rendőröket, vagy békés tüntetőket vagy éppen újságírókat támadnak meg.

 

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

attack, extreme left, germany, shooting, violance