Rekordot döntött az üzemanyag ára a Memorial Day hétvégéjén

Rekordot döntött az üzemanyag ára a Memorial Day hétvégéjén

Nagyon drága lesz az utazás azoknak, akik autóval kelnek útra a Memorial Day miatt. Az üzemanyagok ára ugyanis soha nem látott magasságokba emelkedtek.

NAGYVILÁG 2022. MÁJUS 29. 15:21

A Memorial Day az elesett amerikai katonák emléknapja, az Egyesült Államokban nemzeti ünnep, amit ezen a hosszúhétvégén tartanak. A legtöbb amerikai számára ezek a napok egyet jelentenek a kikapcsolódással és a pihenéssel, így rengetegen kelnek útra ilyenkor. Vannak akik a családjaikhoz utaznak, míg mások vakációzni mennek, de sokan kíváncsiak a fővárosi ünnepi programokra is. A legtöbben autóval indulnak útnak és sokszáz kilométert utaznak. Az idei ünnep azonban brutálisan drága lehet az autósoknak.

Az üzemanyagok ára ugyanis soha nem látott csúcsra emelkedett. Vasárnap reggelre 4,61 dollárra emelkedett egy gallon benzin átlagára, ami több mint 1,6 dolláros drágulást jelent a tavaly azonos időszakhoz képest. A hét közepén még úgy tűnt, hogy a gázolaj egységára mérséklődik, hétvégére azonban 5,53 dollárra ugrott – éppen arra az időszakra, amikor 39 millióan indulnak útnak.

De van olyan benzinkút, ahol egy gallon üzemanyag ára a 7 dollárt is átlépte.

Elnézve ezeket az árakat, sokan úgy döntöttek, hogy idén nem utaznak sehova a Memorial Day hosszúhétvégéjén, mert egyszerűen nem tudnak kifizetni ennyi pénzt egy akár 500-600 kilométeres út során. Tavaly a koronavírus-járvány miatt nem tudtak elutazni, most pedig sokan az üzemanyagárak miatt maradnak otthon. Egy férfi a Twitteren fakadt ki, azt írta: „Kaliforniában 6 dollárt fizetek egy gallon benzinért. Szó szerint megduplázódott, és most azon gondolkodom, hogy megengedhetem-e magamnak, hogy meglátogassam a családomat, akik messze élnek. Milyen jó munkát végzett Biden” – jegyezte meg gúnyosan.

Egy másik csalódott amerikai pedig egy gúnyos poszttal kommentálta a kialakult helyzetet. „Törődj bele” – mondja elégedetten a szerkesztett kisvideón Joe Biden.

NAGYVILÁG

Címkék:

fuel prices, high prices, joe biden, usa