Orbán Viktor: összefogásra van szükség a konzervatívok között

Orbán Viktor: összefogásra van szükség a konzervatívok között

A baloldal semmilyen korlátot nem ismer a politikában, és ha a mai progresszívek megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt a kereszténységről, akkor a legrosszabb dolgok történhetnek meg – jelentette ki Orbán Viktor Dallasban az amerikai jobboldal vezető fórumán, a CPAC-on.

POLITIKA 2022. AUGUSZTUS 4. 22:12

Egy olyan ország vezetője vagyok, mely nap mint nap a progresszív liberálisok támadása alatt áll – jelentette ki Orbán Viktor az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján, Dallasban. A magyar miniszterelnök szerint vannak közös vonásai Texas államnak és Magyarországnak. „Ha nem tévedek, a magányos csillag állam azt jelenti, hogy a függetlenség, a szabadság és a szuverenitás a legkedvesebb érték itt, Amerikának ezen táján” – mondta a kormányfő, majd hozzátette, hogy

„mi, magyarok a függetlenségért, a szabadságért és a szuverenitásért harcoltunk az elmúlt legalább 500 évben. Harcoltunk a kereszténységért a közép- és újkorban. Harcoltunk a kereszténydemokráciáért a huszadik században, és ezt a harcot a mai napig folytatjuk”.

Orbán Viktor elmondta, hogy a magyar egy tizenötmilliós egyedülálló nyelvet beszélő nemzet Európa szívében. Önmagát régi vágású szabadságharcosnak tartja, ő a leghosszabb ideje hivatalban levő miniszterelnök Európában, az egyetlen migrációellenes politikai vezető kontinensünkön, öt gyerekes édesapa és öt unokás nagypapa.

„Egy olyan ország vezetője vagyok, mely nap mint nap a progresszív liberálisok támadása alatt áll”

– emelte ki a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor megjegyezte, már látja is a holnapi címsorokat: „Szélsőjobboldali európai rasszista és antiszemita erősember, Putyin trójai lova tartott beszédet a konzervatív konferencián”. Majd komolyra fordítva a szót úgy fogalmazott, „zéró toleranciát hirdettünk meg a rasszizmussal és antiszemitizmussal szemben, tehát ezzel vádolni bennünket nem más, mint hírhamisítás, és azok, akik ilyet állítanak, egyszerűen idióták”.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Magyarország tiszteli az Egyesült Államok kormányát. Az éremnek ugyanakkor van egy másik oldala is, melyet nem hagyhat figyelmen kívül. Mint mondta,

„az Obama-adminisztráció megpróbált arra kényszeríteni bennünket, hogy változtassuk meg Magyarország Alaptörvényét, és töröljük ki abból a keresztény és nemzeti értékeket. Magyarország azonban sikeresen ellenállt ennek a kísérletnek, azóta viszont nem vagyunk az amerikai demokraták nagy kedvencei”.

– mondta a kormányfő, majd így folytatta: „a progresszív liberálisok nem akarták, hogy itt legyek, mert tudták, hogy mit fogok Önöknek mondani. Mert azért vagyok itt, hogy elmondjam Önöknek: össze kell fognunk. Mert mi, magyarok tudjuk, hogyan lehet leküzdeni a szabadság ellenségeit a politikai harctéren”. Felidézte, hogy a magyarok legyőzték a kommunizmust, melyet a szovjet csapatok és fegyverek kényszerítettek Magyarországra. Ők azonban feltámadtak hamvaikból, összefogtak a liberálisokkal, visszatértek világszerte, és erősebbek, mint valaha.

„Ha valakinek kétségei lennének afelől, hogy a progresszív liberálisok és a kommunisták ugyanazok, csak kérdezzenek bennünket, magyarokat. Mi mindkettővel harcoltunk már, és elmondhatom Önöknek, hogy igenis ugyanazok. Tehát újra le kellett őket győznünk. A feladásra hajlamos ember sosem nyer, a győztes pedig sosem adja fel. Ez a győzelmeink titka.”

– szögezte le Orbán Viktor, majd kiemelte azt is, hogy a nemzet, a keresztény gyökerek és a család olyan értékek, amelyek sikeresek lehetnek a politikai harcmezőn. Mint mondta, ezek az értékek tették sikeressé és fősodratúvá.

„A sikertörténetünk kulcsa, hogy amikor harcolunk, akkor száz százalékon harcolunk”

– jelentette ki. Szerinte az ember vagy mindent belead és nyer, vagy a biztonságot választja és veszít. Ezért – mint mondta –

az első és legfontosabb, hogy bízni kell zsidó-keresztény tanításokban, amelyek segítenek eldönteni, hogy mely cselekedetek helyesek és melyek helytelenek.

forrás: Magyar Távirati Iroda

Úgy véli, hogy ezért „elég bátraknak kell lennünk ahhoz, hogy akár a legérzékenyebb kérdésekkel is foglalkozzunk”, úgymint a migráció, a gender és a civilizációk összecsapása. Szerinte „egy keresztény politikus sosem lehet rasszista, a keresztény értékek mindig megvédenek bennünket attól, hogy túl messzire menjünk. Tudjuk azt is, hogy életünk végén eljön az a pillanat, amikor cselekedeteink felett ítéletet mondanak. Ezért nem tehetünk meg bármit, amit akarunk, vannak korlátaink” – mondta.

Orbán Viktor úgy folytatta, a helyzet az, hogy a mai progresszívok újra megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt keresztény gyökereiről. Egy olyan határt lépnek át, melyet sosem lenne szabad átlépni – jegyezte meg. Ahogy fogalmazott, „ha leválasztják a nyugati civilizációt zsidó-keresztény örökségéről, akkor a legrosszabb dolgok történhetnek meg a történelemben”.

Mint mondta, „őszintének kell lennünk, a legújabb kori történelem során a leggonoszabb dolgok olyan emberek nevéhez fűződnek, akik gyűlölték a kereszténységet. Nem szabad félni attól, hogy kimondjuk ellenségeink nevét, mert ők sem lesznek irgalmasok”. Soros György nevét említette, akit az egyik leggazdagabb és legtehetségesebb magyarnak nevezett a kormányfő. Majd ezután az ellenfelének is nevezte, aki nem hisz semmiben, amit a konzervatívok képviselnek.

„És egy egész hadsereg áll a szolgálatában: pénz, civil szervezetek, egyetemek, kutatóintézetek és a brüsszeli bürokrácia fele. Ezt a hadsereget arra használja, hogy akaratát rákényszerítse ellenfeleire, mint például ránk, magyarokra”

– mutatott rá Orbán Viktor, aki úgy véli, hogy Soros György azt gondolja, hogy a mindannyiunk számára kedves értékek vezettek a huszadik századi borzalmakhoz, de ennek pont az ellenkezője igaz.

„Az értékeink mentenek meg bennünket attól, hogy újra elkövessük a történelem hibáit”

– hangsúlyozta. Megjegyezte, hogy a nácizmus és kommunizmus borzalmai azért történhettek meg, mert a kontinentális Európa néhány állama feladta keresztény értékeit. A mai progresszívok ugyanezt tervezik megtenni – tette hozzá.

„Azt akarják, hogy feladjuk nyugati értékeinket és létrehozzunk egy új világot, egy poszt-nyugati világot. A győzelemhez nem elég a harc, azt is tudni kell, hogyan kell harcolni: a saját játékszabályaid szerint kell játszani”

– szögezte le Magyarország miniszterelnöke.

forrás: Magyar Távirati Iroda

Orbán Viktor szerint ahhoz, hogy az ember győzzön, a legfontosabb, hogy a saját szabályaik szerint kell játszani. „Az egyetlen dolog, amit mi, magyarok meg tudunk önöknek mutatni, az az, hogy miként lehet visszaverni a támadást a saját szabályaink szerint” – fogalmazott a kormányfő, majd néhány példával mutatta be, hogy miként lehetnek sikeresek az országok. Orbán Viktor elsőként a migrációról beszélt, emlékeztetve, hogy Magyarország volt az első Európában, aki nemet mondott az illegális migrációra.

„Mi Magyarországon úgy döntöttünk, hogy kikérjük az emberek véleményét arról, hogy akarnak-e illegális migrációt vagy sem. Népszavazást tartottunk. A magyarok úgy döntöttek, hogy nem akarnak migrációt. Tehát nem akarnak a progresszívak szabályai szerint játszani. Ezért mi ténylegesen megépítettük azt a bizonyos falat! A határvédelmi rendszer pedig működik, hiszen sikerült nullára csökkentenünk az illegális migrációt”

– jelentette ki. A kormányfő ugyanakkor jelezte, hogy a migrációs nyomás most is fokozódik. Szavai szerint emberek milliói még mindig azt gondolják, hogy Európa csak rájuk vár. Ezért a magyar határoknál a katonák minden egyes illegális migránst feltartóztatnak és visszakísérik őket a határ másik oldalára. De nem csak a déli irányból van Magyarország nyomás alatt, hanem „az Európai Unió okostojásai” is nyomást gyakorolnak az országra.

„Azt akarják, hogy adjuk fel a zéró migrációs politikánkat, mert azt is tudják, hogy ez a jövő döntő és végső csatája. De a jövő a legfontosabb dolog, melyet gyermekeinknek és unokáinknak adhatunk, és ezért sosem fogjuk magunkat megadni”

– szögezte le Orbán Viktor.

forrás: Magyar Távirati Iroda

A magyar kormányfő ezután a családpolitikáról beszélt, amely elmondása szerint Magyarország filozófiájának szívét jelenti. Megjegyezte, hogy a progresszívak szerint a családokat nem kell megvédeni.

„Európában azt mondják, a család nem létezik, mert a szeretet az szeretet, a család meg család. Ha az ember nem tudja meghatározni a család fogalmát, akkor a család nem létezik”

– mondta, majd hozzáfűzte hogy Magyarország a családpolitika terén is saját játékszabályai szerint játszott, ugyanis, ha megszűnnek a hagyományos családok, akkor semmi sem mentheti meg a Nyugatot a pusztulástól.

„Tavaly Magyarországon a GDP több mint hat százalékát költöttük családpolitikára, az összes támogatás a családok rendelkezésére áll már a fogantatás pillanatától Az elmúlt tíz évben a házasságkötések száma megkétszereződött, az abortuszok száma pedig felére csökkent Magyarországon. Kezdetnek nem rossz”

– emelte ki a miniszterelnök, majd a következőképp folytatta:

„Magyarországon nem csak fizikai falat építettünk a határainkon és pénzügyit családjaink köré, hanem egy jogi falat is felhúztunk, hogy megvédjük gyermekeinket az őket megcélzó genderideológiával szemben – tért át beszéde egy újabb pontjára Orbán Viktor. Mi, magyarok ismerjük és elutasítjuk ezt a régi kommunista trükköt”

– idézte fel és emlékeztetett arra is, hogy a magyarok egy népszavazás keretében nemet mondtak a szülői beleegyezés nélküli iskolai szexuális felvilágosításra. Hozzátette, Magyarország hosszú történelme során soha korábban nem volt olyan népszavazás, ahol az emberek ilyen óriási többsége mondott nemet valamire.

„A magyar alkotmány védi a családokat és a gyermekeket, az anya nő, az apa férfi, a gyermekeinket pedig hagyják békén”

– jelentette ki Orbán Viktor, majd kiemelte hogy „sikerünk egy másik tényezőjének nevezte, hogy a kormány kompromisszummentesen elkötelezett a jogrend és a biztonság megőrzése mellett. Magyarországon a rendvédelmi szervek nem az emberek ellenségei, ők a szabadság őrei. Ezért a jognak nem a bűnözőket kell védenie, hanem az áldozatokat és azokat, akik védelmezik a törvényeinket. A rendőrségnek tiszteletet kell élveznie” – szögezte le Orbán Viktor.

forrás: Magyar Távirati Iroda

A kormányfő a magyar adózási rendszerre is kitért, kiemelve, hogy a kormány tíz év alatt tíz százalékkal csökkentette az adóterheket, ami a legnagyobb adócsökkentés az Európai Unióban.

„Emellett nekünk van a legalacsonyabb társasági adónk Európában, egységesen kilenc százalék. Ezzel az alacsony társasági adóval tavaly 27 százalékos volt a befektetési ráta, ami szintén az egyik legjobb Európában”

– fűzte hozzá. Felidézte ugyanakkor, hogy nemrégiben Magyarország a globális minimumadóról szóló kezdeményezés kapcsán ismét célkeresztbe került, amiért az összes európai országgal ellentétben ellenállt. „A birodalom azonban mindig visszavág, így a jelenlegi amerikai kormányzat úgy döntött, hogy megszünteti a Magyarország és az Egyesült Államok között fennálló adóügyi egyezményt, ami valószínűleg minden idők legjobb adózási megállapodása volt. Szerintem ez valóban a baloldal bosszúja” – fogalmazott a miniszterelnök.

forrás: Magyar Távirati Iroda

Orbán Viktor végül a háborúra is kitért és kijelentette hogy Magyarország teljes mértékben szolidáris Ukrajnával. Véleménye szerint azonban a globalista vezetők stratégiája kiterjeszti és elnyújtja a háborút, és egyben csökkenti a béke esélyét.

„Amerikai-orosz tárgyalások nélkül sosem lesz béke Ukrajnában. Egyre többen halnak meg és szenvednek, gazdaságaink pedig a csőd szélére kerülnek. Az viszont biztos, hogy csak erős vezetők képesek a béke helyreállítására. Éppen ezért egy erős vezetővel rendelkező erős Amerikára van szükségünk”

– szögezte le Orbán Viktor. Mint mondta, a világon számos nagy nemzet van, de egyiknek a hatalma és befolyása sem hasonlítható az Egyesült Államokéhoz. Éppen ezért így vagy úgy, de világ Amerikától várja a választ a jövőre vonatkozóan. A Nyugat jövője ugyanakkor súlyos kétségekkel teli.

„Hosszú ideje nem tapasztaltunk olyan súlyos válságot, mint a jelenlegi. A huszadik század ideológiai háborúi – a náci Németország és a Szovjetunió totalitárius hatalmai elleni vívott harcok – iszonyatosak voltak, de a demokratikus Nyugat összefogott és mindkettőt legyőzte. Most viszont a Nyugat önmagával harcol. Láttuk már, hogy a globalista uralkodó osztály milyen jövőt ígér, de nekünk egy másfajta elképzelésünk van a jövőt illetően. A globalisták mind mehetnek a pokolba; én Texasba jöttem! „

– jelentette ki a magyar kormányfő, majd ismételten az összefogásra buzdított. Szavai szerint „barátra és szövetségesre kell találnunk egymásban, mert ugyanazzal a kihívással szembesülünk”.

„Idén Önöknél félidős választásokat tartanak, 2024-ben elnök- és kongresszusi választást, Magyarországon pedig ugyanebben az évben európai parlamenti választások lesznek. Ez a két helyszín fogja meghatározni a nyugati civilizációért vívott csata két frontját. Ma egyiken sem állunk nyerésre, pedig mindkettőre szükségünk van. Két évünk van a felkészülésre. De ne féljenek, csak higgyenek Szent János Pál pápa tanításában: nincs olyan ellenség, amelyet Krisztus már le ne győzött volna”

– zárta beszédét Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

POLITIKA

Címkék:

Hungary, prime minister, usa, viktor orban