Nemváltó kezelésekkel népszerűsíti magát a gyemekkórház

Egy gyermekkórház azzal reklámozza magát a hivatalos YouTube csatornáján, hogy a tinédzserek számára a nemváltáshoz szükséges összes műtéti beavatkozást el tudják végezni.

NAGYVILÁG 2022. AUGUSZTUS 12. 14:22

A bostoni gyermekkórház egy reklámkampányban azzal büszkélkedik, hogy az Egyesült Államokban egyedülálló módon az intézményben érhető el egy olyan komplex transznemű sebészeti központ, amely a transznemű tizenévesek számára a sebészeti lehetőségek teljes skáláját kínálja. A bostoni gyermekkórház munkatársai az intézmény hivatalos YouTube-csatornáján egy 90 részes videósorozaton keresztül népszerűsítik műtéteket. A Boston Children’s Hospital 2007-ben alapította a Gender Multispecialty Service (GeMs) programot, és már 3 éves kortól fogadja a betegeket.

A GeMS a szolgáltatások teljes palettáját kínálja annak érdekében, hogy a nemváltás minél gyorsabb és gördülékenyebb legyen.

„Képzett csapatunkban plasztikai sebészek, urológusok, endokrinológusok, ápolók, gender menedzsment és szociális munkások dolgoznak, akik együttműködve teljes körű műtéti lehetőségeket kínálnak a transznemű tizenévesek és fiatal felnőttek számára”

– olvasható a honlapon. A bostoni gyermekkórház a The World Professional Association for Transgender Health (WPATH) Standards of Care modelljére támaszkodik. A nemváltó műtétekhez több támogató levélre van szükség a páciens egészségügyi szolgáltatóitól.

A falloplasztikához és a metoidioplasztikához a WPATH irányelvei szerint a jelentkezőnek legalább 18 évesnek kell lennie. Vaginoplasztikát csak 17 éves kortól kaphatnak a páciensek, de Dr. Oren Ganor Oren sebész korábban utalgatott arra, hogy ennél fiatalabbakat is meg lehet operálni.

A Bostoni Gyermekkórház már 15 éves kortól elvégzi a mellműtétet, akár fiúk, akár lányok jelentkeznek a beavatkozásra. A nemi hovatartozást megerősítő műtéteket a kereskedelmi biztosítók és az állami Medicaid program Massachusetts államban fedezi. Az adófizetők által finanszírozott program pedig kifejezetten fedezi a nemváltáshoz kapcsolódó egészségügyi ellátást is, mondván hogy ezek a műtétek orvosilag szükségesek lehetnek. Ennek megfelelően az adófizetők állják például a falloplasztika költségeit, amelyek 20 000 és 40 000 dollár között mozognak.

NAGYVILÁG

Címkék:

gender clinics, gender ideology, trans children