Bogárevésre buzdít a tésztagyár

A vállalat nemrég közzétett egy reklámot, amely a rovarevés előnyeit emelte ki. A hirdetés azonban Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyetteshez is eljutott, aki felszólította az érintetteket, hogy egyenek ők bogarakat.

NAGYVILÁG 2022. NOVEMBER 6. 10:02

Nem alakult az olasz tésztaóriás számára a legjobban egy videó közzététele, amelyben a rovarok evését támogatták, az azokban megtalálható magas tápértéket dicsérték, majd pedig a közönség véleményét kérdezték a témában.

A Barilla reklámfilmjében a vállalat azt állítja, hogy a rovarok világszerte több mint 140 országban az emberek étrendjének részét képezik, emellett kiváló minőségű fehérje források, és alacsony környezeti terheléssel jár a termelésük és az elkészítésük. A film a „És te mit gondolsz?” kérdéssel zárul.

A kérdésre válaszolt Matteo Salvini miniszterelnök-helyettes, aki egy Twitteren közzétett posztban azt írta, hogy „megeheted őket”.

Salvini megjegyzése és a felháborodása arra késztette a Barillát, hogy egy hivatalos állásfoglalásban tisztázza azt, hogy nem hozott forgalomba olyan terméket, amelynek összetevői között voltak rovarok.

„Étkezzünk egészségesen, étkezzünk olaszosan” – tette hozzá Salvini, válaszul a Barilla által kiadott közleményre.

Amint arról már a V4NA is beszámolt, az Európai Unió és a nemzetközi szervezetek folyamatosan próbálják normalizálni a rovarok emberi fogyasztását, és rendszeresen kihangsúlyozzák az ilyesfajta étrend előnyeit, többek között azt, hogy a rovaroknak magas a fehérje és tápérték tartalma, emellett pedig nem okoz nagy ökológiai terhelést a megtermelésük.

NAGYVILÁG

Címkék:

barilla, insects, matteo salvini